Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021 -
Μέτριο

8 °C

Σήμερα, 8. Δεκεμβρίου 2021

Τα 5 λάθη που κάνουμε όλοι όταν βάφουμε τα έπιπλά μαςΣας αρέσει το χρώμα στα έπιπλα, αλλά το αποφεύγετε γιατί δεν έχετε πίστη στα χέρια σας; Μάθετε από τα μεγάλα λάθη που κάνουμε όλοι και ετοιμαστείτε να αγγίξετε την τελειότητα!

Ωραίο το χρώμα στα έπιπλα, αλλά τι γίνεται όταν ανακαλύπτετε σταγόνες μπογιάς πάνω στην καρέκλα ή όταν η μπογιά αρχίζει να ξεφτίζει, βγάζει μάτι; Εμείς βρήκαμε τα 5 πιο μεγάλα λάθη που κάνουμε όλοι όταν βάφουμε τα έπιπλά μας και σας παρουσιάζουμε τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές μεθόδους για να αποφύγετε τις κακοτοπίες και να δώστε στα έπιπλά σας τέλειο φινίρισμα που αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου.

Λάθος #1: Λέτε «όχι» στο γυαλόχαρτο Για πολλούς, το τρίψιμο δεν αποτελεί απαραίτητη εργασία όταν ετοιμάζεστε να βάψετε ένα έπιπλο. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι μια: αν θέλετε η μπογιά να παραμείνει στο έπιπλό σας, τότε αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη. Χρησιμοποιήσετε, λοιπόν, ένα ψιλό γυαλόχαρτο ή ένα σφουγγάρι ντυμένο με γυαλόχαρτο και τρίψτε απαλά την επιφάνεια του επίπλου. Θυμηθείτε ότι ο βασικός στόχος σας σε αυτή τη φάση είναι να κάνετε την επιφάνεια του επίπλου λίγο πιο τραχιά για να διευκολύνετε την απορρόφηση του ασταριού.

Λάθος #2: Δεν αφαιρείτε τα υπολείμματα Μόνο μην το κάνετε με ρολό κουζίνας γιατί θα αφήσει χνούδι. Στη θέση του, χρησιμοποιήστε ένα πανί γυαλίσματος (από γάζα) για να τα αφαιρέσετε από το έπιπλο.

Λάθος #3: Αγνοείτε τη σημασία του ασταριού Απλώστε το αστάρι στο έπιπλό σας με ένα μίνι ρολό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα αφρού για να εφαρμόσετε το αστάρι στις πιο δύσκολες περιοχές. Αφήστε το έπιπλο να στεγνώσει καλά. Τέλος, για να διασφαλίσετε ένα ομοιόμορφο look, τρίψτε την επιφάνεια του επίπλου με ένα σφουγγάρι λείνασης και αφαιρέστε τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί γυαλίσματος.

Λάθος#4: Δεν ακολουθείτε τη σωστή διαδικασία όταν βάφετε το έπιπλο Μην ξεχνάτε να αφήνετε την μπογιά να στεγνώσει τουλάχιστον 8 ώρες ανάμεσα σε κάθε στρώση. Επιπλέον, προτού εφαρμόσετε μια νέα στρώση μπογιάς, καλό είναι να τρίβετε την επιφάνεια του επίπλου με το σφουγγάρι λείανσης και να αφαιρείτε τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί γυαλίσματος για εξολοθρεύσετε πιθανά ίχνη... τραχύτητας.

Λάθος #5: Ξεχνάτε το βερνίκι Μπορεί να είναι λίγο παραπάνω δουλειά για εσάς, αλλά το βερνίκι προστατεύει την επιφάνεια των επίπλων σας. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό από αφρό και απλώστε το βερνίκι με απαλές κινήσεις για να αποφύγετε τις φυσαλίδες που μπορεί να δημιουργήσει η επίστρωσή του. Τέλος, για να πετύχετε τέλειο φινίρισμα, αφήστε το έπιπλό σας να στεγνώσει για τουλάχιστον 72 ώρες.