Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Συμβουλές ζωής από τον παππού και τη γιαγιά - να τις κρατάς σα φυλαχτό!



Η αγάπη των παππούδων και των γιαγιάδων είναι άνευ όρων και οι συμβουλές τους μοναδικά εφόδια για τη ζωή του καθενός, πολύτιμα μαργαριτάρια σοφίας για να θυμάσαι...

Όταν είσαι μικρός, δεν θες ν' ακούς τη γιαγιά και τον παππού που σου προσφέρουν με αγάπη κομμάτια γνώσης και εμπειρίας από τη μακρόχρονη ζωή τους – μάλιστα, σχεδόν διαμαρτύρεσαι που σου στερούν χρόνο από το παιχνίδι ή τους φίλους σου. Μόνο όταν μεγαλώσεις, καταλαβαίνεις την αξία που έχουν αυτά τα αληθινά μαργαριτάρια της σοφίας που σου προσφέρονταν απλόχερα. Να μερικές συμβουλές που ξεδιπλώνουν την αγάπη του παππού και της γιαγιάς.

Μην κόβεις τις γέφυρες
Το έχεις καταλάβει πια, ότι όσοι λένε ότι αυτός ο μεγάλος κόσμος είναι στην πραγματικότητα μικρός, έχουν δίκιο. Μην κόβεις γέφυρες με τους ανθρώπους, όσο κι αν μπαίνεις στον πειρασμό, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πόσες φορές θα πρέπει να διασχίσεις το ίδιο ποτάμι. Να προσπαθείς πάντα να έχεις καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που γνωρίζεις, γιατί κάποια φορά θα πρέπει να συνεργαστείς μαζί τους και πάλι. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η θαυμάσια συμβουλή είναι το κλειδί για να οικοδομήσεις την καλή σου φήμη στην κοινωνία.

... αλλά όταν τις κόβεις, να ξέρεις ότι θα είναι για καλό
Κι αυτό γιατί υπάρχουν και δεσμοί που πρέπει να «κόψεις» ώστε να απαλλαγείς από την αρνητικότητα και τους εχθρούς που θα σε κρατήσουν μακριά από την ευτυχία. Το νιώθεις κι εσύ, ότι δεν υπάρχει νόημα να συνεχίζεται μια αρνητική σχέση. Αν μάλιστα το άτομο έχει ήδη δείξει το αληθινό του πρόσωπο, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι τίποτα δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο. Κόψε τις γέφυρες, όταν νιώθεις ότι σε κακομεταχειρίζονται, ότι σε ταπεινώνουν και πορεύσου με το moto «δεν θυσιάζω τρία πράγματα: την οικογένειά μου, την καρδιά μου και την αξιοπρέπειά μου».

Φύλαξε χρήματα για τις δύσκολες μέρες
Η ζωή είναι ένα απρόβλεπτη και ποτέ δεν ξέρεις πότε θ' αλλάξουν οι συνθήκες προς το καλύτερο. Μπορεί όταν είσαι νέος να μην ξέρεις πώς να διαχειριστείς τα χρήματά σου σωστά, ωστόσο πρέπει να μάθεις να έχεις κάτι στην άκρη για τις δύσκολες στιγμές -ακόμα κι αν έχεις σταθερό εισόδημα- ειδικά αν έχεις οικογένεια.

Γέλα όσο περισσότερο μπορείς
Το καλύτερο φάρμακο για το άγχος και τον πόνο είναι το χαμόγελο και το γέλιο. Μπορεί τόσο εύκολα να βελτιώσει τη διάθεσή σου και να κάνει και τους άλλους να στο ανταποδώσουν. Και ναι, είναι αλήθεια, ότι το γέλιο είναι μεταδοτικό, γιατί πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντισταθούν στον ήχο του χωρίς να ξεσπάσουν στα γέλια. Τα χαμόγελα ενώνουν τους ανθρώπους και φέρνουν το μυαλό και το σώμα τους σε μια ισορροπία. Άσε που το χιούμορ αυξάνει την οικειότητα και την ευτυχία, ενώ ελαφρύνει τα βάρη που κουβαλάς. Η σοφή συμβουλή του παππού είναι να χρησιμοποιείς το γέλιο και το χαμόγελο ως το καλύτερο διπλωματικό εργαλείο για να χειριστείς δύσκολες καταστάσεις.

Αγάπησε και απόλαυσε τα παιδιά σου
Η γιαγιά μου πάντα έλεγε ότι θα πρέπει να περνώ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου αφού ο χρόνος κυλά πολύ γρήγορα. Γι 'αυτό, κόψε λίγο τους ρυθμούς σου, γιατί τα παιδιά σου δεν θα είναι ποτέ ξανά μικρά για να παίξεις και να γελάσεις μαζί τους. Κι επειδή τα παιδιά είναι η αντανάκλαση των γονιών τους, προσπάθησε να κάνεις το καλύτερό σου για να γίνει το παιδί σου ένας ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος άνθρωπος. Προσπάθησε να το θυμάσαι αυτό διότι, εν ριπή οφθαλμού, τα παιδιά σου θα έχουν τα δικά τους μωρά.Γι' αυτό να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή

Κλάψε
Μια σοφή «γιαγιαδίστικη» συμβουλή είναι να κλαις όταν είσαι απογοητευμένος με κάτι. Όταν το δοκιμάσεις, θα καταλάβεις ότι το κλάμα είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ψυχικής σου ευεξίας. Το κλάμα δεν φανερώνει αδυναμία, όπως ισχυρίζονται πολλοί, αλλά την ικανότητα να αισθάνεσαι και να βιώνεις διαφορετικά συναισθήματα. Επιπλέον, απελευθερώνει τις ορμόνες του στρες, αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα σου και ανακουφίζει την καρδιά και την ψυχή σου.

Κάνε ό,τι αγαπάς
Η αλήθεια είναι ότι μόνο οι παππούδες θα σου πουν στ' αλήθεια να είσαι αρκετά γενναίος για να ακολουθήσεις τα όνειρά σου. Έχουν δοκιμάσει κι έχουν δοκιμαστεί, έχουν δει αυτούς που ακολούθησαν τα όνειρα τους κι αυτούς που όχι, ποιοι υπήρξαν ευτυχισμένοι και ποιοι όχι, κι έτσι έχουν την εμπειρία να σε προτρέψουν πιο τολμηρά να κάνεις στη ζωή σου αυτό που αγαπάς και όχι αυτό που πρέπει.