Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Σε αυτά τα πέντε σημεία του σώματός σου ξεχνάς να εφαρμόσεις αντηλιακό



Η σημασία του αντιηλιακού για την προστασία του δέρματός σας είναι τεράστια, όμως όσο προσεκτική και αν είσαι στην εφαρμογή του, υπάρχουν κάποια σημεία που πιθανότατα τα ξεχνάς.

Συγκεκριμένα, οι περισσότερες ξεχνάμε να το βάλουμε στα παρακάτω πέντε σημαντικά σημεία στο σώμα μας.

Κεφάλι

Συγκεκριμένα το τριχωτό της κεφαλής είναι το πρώτο σημείο στο οποίο, πιθανότατα ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό. Έρχεται λοιπόν εκείνη η ώρα που γυρνάς από μια φανταστική μέρα στην παραλία για να δεις τη γραμμή της χωρίστρας σου κατακόκκινη και καμένη. Τώρα θα σκέφτεσαι ότι το καπέλο είναι μια καλή λύση για να αποφύγεις τέτοιο έγκαυμα, άρα γιατί να χρειάζεσαι αντηλιακό; Πράγματι το καπέλο είναι αναγκαίο για να σε προστατέψει από τον ήλιο, όμως αξίζει να επιλέξεις ένα αντηλιακό για τα μαλλιά και το τριχωτό σε μορφή spray και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Μάτια και βλέφαρα

Άλλη μια περιοχή που πιθανότατα ξεχνάς να προστατεύσεις από τον ήλιο είναι τα μάτια και τα βλέφαρα σου. Είναι ίσως η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου σου και παρόλο που τα γυαλιά ηλίου την προστατεύουν σε ένα βαθμό, δεν είναι αρκετά. Γι’ αυτό επένδυσε σε ένα αντηλιακό σε μορφή stick, κατάλληλο και για αυτή την ευαίσθητη περιοχή. Τα συγκεκριμένα αντηλιακά είναι πολύ πρακτικά καθώς τα έχεις απλά στην τσάντα σου και ανανεώνεις κατευθείαν όταν χρειαστείς.

Χείλη

Παρόμοια με τα μάτια, τα χείλη είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή του προσώπου. Ταυτόχρονα, είναι μια περιοχή που μάλλον δεν προστατεύεις αρκετά από τις αχτίδες του ήλιου. Ευτυχώς, υπάρχει πληθώρα προϊόντων ειδικά σχεδιασμένα για τα χείλη σε μορφή lip balm με ηλιακή προστασία.

Πίσω από τα γόνατα

Τα πόδια είναι μια περιοχή που σίγουρα θα βάλεις αντηλιακό. Όμως, πόσο συχνά θυμάσαι να το εφαρμόσεις και στο σημείο πίσω από τα γόνατα; Έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότερες από εμάς παραμελούν αυτό το μικρό αλλά σημαντικό σημείο. Είναι καίριο να βάλεις αντηλιακό και πίσω από τα γόνατα αφού είναι το πιο συχνό σημείο εμφάνισης μελανώματος. Οπότε, φρόντισε να βάλεις μπόλικο προϊόν σε ολόκληρο το πόδι σου.

Παλάμες & πατούσες

Σίγουρα βάζεις αντηλιακό στα χέρια και τα πόδια σου. Έχεις όμως φροντίσει να βάλεις και στις παλάμες και τις πατούσες σου; Η απάντηση για τις περισσότερες από εμάς είναι, πιθανότατα, όχι. Αυτό όμως πρέπει να αλλάξει. Γιατί όχι μόνο αυτό το σημείο μπορεί να καεί πολύ εύκολα, αλλά μαρτυρά και τα πρόωρα σημάδια γήρανσης. Είναι λοιπόν διπλό το κακό. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα πας στην παραλία, φρόντισε να βάλεις αντηλιακό και σε αυτές τις περιοχές.