Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

Πως θα αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο φυσικά



Μπορείτε εύκολα να τα βρείτε και είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη ορισμένα στα ντουλάπια της κουζίνας σας ή στο ψυγείο. Αν όχι θα τα βρείτε σίγουρα στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς σας.

Πιπέρι καγιέν

Διαλύστε 1/8 της κουταλιάς της σούπας πιπέρι καγιέν σε 1/2 κούπα με ζεστό νερό και κάνετε γαργάρες μερικές φορές την ημέρα. Να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα του πιπεριού καγιέν που θα χρησιμοποιήσετε γιατί είναι πολύ ισχυρό και ιδιαίτερα καυτερό. H καψαϊκίνη, όπως δείχνει η έρευνα του Δρ. Frias B. του Πανεπιστημίου του Ούμεο μπλοκάρει τους υποδοχείς πόνου.

Αλάτι

Για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου - Αλάτι σε ποτήρι με νερό. Προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού επιτραπέζιο αλάτι σε μια κούπα με ζεστό νερό και κάνετε γαργάρες περίπου κάθε μια ώρα.

Μηλόξυδο για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου

Ανακατέψτε δυο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε μια κούπα με καυτό νερό. Αφήστε το για λίγο να κρυώσει (τόσο ώστε να μπορείτε να το αντέξετε) και κάνετε γαργάρες κάθε 60 λεπτά. Ο λόγος είναι η αντιμικροβιακή του δράση όπως μας λέει η έρευνα του Δρ. Carol S. Johnston.

Τσάι με πιπερόριζα (τζίντζερ)

Για να είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου θα πρέπει η πιπερόριζα (τζίντζερ) να είναι φρέσκια και αλεσμένη. Προσθέστε 3 κουταλιές του γλυκού πιπερόριζα σε κάθε κούπα με βραστό νερό. Αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά κι έπειτα προσθέστε ένα φακελάκι τσαγιού μαζί με μια κουταλιά της σούπας μέλι.

Τσάι με θυμάρι

Αυτό το έγχυμα θα καταπραΰνει τον πονόλαιμο σε μόλις μερικά λεπτά. Για την προετοιμασία του θα χρειαστείτε 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι για κάθε κούπα με βραστό νερό. Σουρώστε το, αφήστε το να κρυώσει και κάνετε γαργάρες.

Μπολ με μέλι

Αυτό το τσάι είναι μια από τις πιο διαδεδομένες επιλογές που υπάρχουν για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου και η προετοιμασία του είναι πολύ εύκολη. Θα χρειαστείτε μόνο μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού για κάθε κούπα με βραστό νερό, στην οποία στο τέλος προσθέτετε ένα φακελάκι τσαγιού. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και πιείτε το σιγά σιγά. Ο λαιμός σας αμέσως θα μαλακώσει. Το μέλι όπως αναφέρει ο καθηγητής Νοσηλευτικής Andrew Jull θεραπεύει αποτελεσματικά τις πληγές.

Τσάι με γλυκόριζα

Γι αυτό το έγχυμα θα χρειαστείτε ένα με δυο κομμάτια γλυκόριζας για κάθε κούπα με νερό κι έπειτα το καταπίνετε. Άλλη μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε φακελάκια τσαγιού με γλυκόριζα ή να μασήσετε λίγη, τόση ώστε να μπορέσει να ανακατευτεί με το σάλιο σας. Αυτό θα μαλακώσει τον λαιμό σας. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί σε περίπτωση που καταναλώσετε αρκετή  ποσότητα θα ανέβει η αρτηριακή σας πίεση. Δεν συνιστάται σε κυοφορούσες ή σε άτομα με υπέρταση.

Γαρίφαλα μπαχαρικό

Μπορείτε να μασήσετε μερικά καρφάκια γαρίφαλου για να καταπραΰνετε την αίσθηση του πόνου όταν καταπίνετε. Μπορείτε ακόμη να κάνετε γαργάρες με αυτό λόγω του ότι καταπολεμά τις λοιμώξεις (σχεδόν κάθε είδος λοίμωξης). Πωλείται σε μικρά φακελάκια ή περασμένα σε κλωστή σε καταστήματα με προϊόντα διατροφής.