Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μάθε πώς μπορεί μια ξινή καραμέλα να σε ηρεμήσει σε μια κρίση πανικού



Το άγχος μπορεί να είναι χρήσιμο σε ορισμένες καταστάσεις. Μπορεί να σου δώσει μια ώθηση αδρεναλίνης όταν βρεθείς αντιμέτωπη με μια κρίση πανικού ή άγχους ή να σε ενθαρρύνει να κάνεις μια παύση και να σκεφτείς πριν πάρεις μια βαρυσήμαντη απόφαση. Αλλά όταν η αντίδραση του άγχους είναι λίγο υπερβολικά χρήσιμη, μπορείς να γίνεις νευρική, να αρχίσεις να ιδρώνεις και μερικές φορές αυτό μπορεί να συμβεί στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Αν αισθάνεσαι αγχωμένη και πρέπει να ηρεμήσεις γρήγορα, ένα αισθητηριακό προϊόν μπορεί να σε βοηθήσει. 

Τα αισθητηριακά προϊόντα κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό ως προσωρινές θεραπείες για να βγάλει κανείς τον εαυτό του από μια αγχώδη στιγμή. Για παράδειγμα, ένα συνηθισμένο κόλπο είναι να τράβας ένα λαστιχάκι στον καρπό σου κάθε φορά που αισθάνεσαι να έρχεται ένα αίσθημα πανικού. Ορισμένες από αυτές τις τακτικές σχετίζονται περισσότερο με τη θεραπεία αποστροφής, η οποία λειτουργεί με τη συσχέτιση μιας δυσάρεστης αίσθησης με το άγχος για να προσπαθήσει να αποτρέψει τον εγκέφαλο από τον πανικό.

Μια νεότερη τακτική είναι το πιπίλισμα μίας ξινής καραμέλας, αυτή η κίνηση χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο με ένα αισθητηριακό προϊόν χωρίς όμως τον πόνο. Ο στόχος είναι ότι η ξινή γεύση μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του εγκεφάλου με την αίσθηση αντί να τον τιμωρεί.