Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Φτιάξτε αρωματικά για τις ντουλάπες με απλά υλικά



Υπάρχουν μερικοί εύκολοι και φυσικοί τρόποι για να φτιάξετε τα δικά σας αρωματικά για την ντουλάπα σας ή οποιονδήποτε άλλο μικρό χώρο.

Ειδικά τώρα που έχετε τακτοποιήσει τα χειμερινά ρούχα και τα παπλώματα είναι η ιδανική εποχή για να αρωματίσετε τις ντουλάπες σας.

Αποξηραμένα βότανα ή αιθέρια έλαια

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φακελάκι στο σπίτι με λίγα μόνο υλικά. Αρχικά, συγκεντρώστε μαζί τα αποξηραμένα βότανα ή τα έλαια που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, βρείτε ένα μικρό μπολ ή ένα φλιτζάνι για να χρησιμεύσει ως βάση. Κόψτε ένα κομμάτι ύφασμα σε τετράγωνο σχήμα, φροντίζοντας να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει πλήρως το μπολ ή το φλιτζάνι.

Τοποθετήστε το ύφασμα πάνω από το μπολ ή το κύπελλο και στερεώστε το με ένα λαστιχάκι ή κορδόνι. Το αρωματικό σας είναι έτοιμο για χρήση. Μπορείτε να το φρεσκάρετε ανά διαστήματα.

Το λεμόνι είναι εξαιρετικό για το φρεσκάρισμα των μουχλιασμένων χώρων ενώ το λάδι λεβάντας έχει διακριτικό άρωμα

Υλικά

  • ¼ οινόπνευμα
  • ¾ φλιτζάνι απεσταγμένο νερό
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

Εκτέλεση

Αναμείξτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ¼ φλιτζάνι οινόπνευμα, ¾ φλιτζάνι αποσταγμένο νερό,15 σταγόνες λάδι λεβάντας και 10 σταγόνες λάδι λεμονιού.

Ανακινήστε το καλά και ψεκάστε το εσωτερικό της ντουλάπας. Το συγκεκριμένο σπρέι θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φρεσκάδα των ρούχων κρατώντας μακριά τον σκόρο.

Υλικά

  • πουγκιά από οργάντζα
  • μικρά κομμάτια από βαμβάκι
  • αιθέρια έλαια της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Κόψτε το βαμβάκι σε μικρά κομματάκια ώστε το κάθε ένα χωράει στο πουγκί. Ρίξτε στο κάθε κομμάτι από βαμβάκι μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας, βάλτε το βαμβάκι στο πουγκί και φυλάξτε το ανάμεσα στα ρούχα σας στα συρτάρια.