Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Έτσι θα βελτιώσετε άμεσα το WiFi μέσα στο σπίτι



Aν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το WiFi σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε τοποθετήσει το ρούτερ σε λάθος μέρος.

Η επιλογή της σωστής θέσης μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν υπάρχουν περιορισμένα σημεία για το βασικό καλώδιο, ωστόσο ειδικός του USwitch.com αποκάλυψε τα έξι πράγματα που κάνουμε και επιδεινώνουν την κατάσταση.

1. Μην βάζετε το ρούτερ σε ντουλάπια
Τα ρούτερ WiFi δεν είναι τα πιο όμορφα αντικείμενα, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη που πολλοί επιλέγουν να τα κρύβουν σε ντουλάπια. Ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει πολύ άσχημο αντίκτυπο στη σύνδεσή σας.

 «Είναι ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος», λέει ο Νικ Μπέικερ. «Το να το φυλάτε σε ένα ντουλάπι, σε ένα κουτί κάτω από τις σκάλες ή κρυμμένο σημαίνει ότι εμποδίζετε το μεγαλύτερο μέρος του σήματος WiFi».
 2. Επιλέξτε ένα κεντρικό σημείο

Το ρούτερ εκπέμπει σήμα προς όλες τις κατευθύνσεις, επομένως όσο πιο κεντρικό, τόσο το καλύτερο. Το να το έχετε όσο δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο του σπιτιού είναι το καλύτερο, καθώς έτσι μπορεί να φτάσει σε περισσότερα σημεία.

Η τοποθέτηση σε θέσεις, όπως για παράδειγμα ένα περβάζι, απλώς στέλνει το σήμα έξω, κάτι προφανώς ενετλώς ανώφελο.

3. Μην το βάζετε κοντά σε ενυδρεία
Εάν έχετε ενυδρείο ψαριών, αποφύγετε να τοποθετήσετε το ρούτερ ακριβώς δίπλα.

 «Μόνο αν βάλεις το ρούτερ κάπου και το ενυδρείο μπροστά του», εξηγεί ο Νικ Μπέικερ. «Αν απλώς υπάρχει ενυδρείο στο δωμάτιο, είναι εντάξει, δεν θα απορροφήσει όλα τα ραδιοκύματα, απλώς θα εμποδίζει όπως κάθε άλλο έπιπλο».

4. Προσοχή σε μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές
Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση– ειδικά αν έχετε κεραία. Εάν το ρούτερ βρίσκεται στην κουζίνα, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κοντά στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς αυτό διαταράσσει όντως τη σύνδεση.

5. Μακριά από τα καλοριφέρ
Τα θερμαντικά σώματα αποτελούν μεγάλο απαγορευτικό, επειδή αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ενώ η θερμότητα δεν επηρεάζει καθαυτή την σύνδεση, απλώς θα χαλάσει το ρούτερ.

6. Ελέγξτε αρχικά την ευρυζωνική ταχύτητα
Πριν αρχίσετε να ψάχνετε νέα σημεία για να μετακινήσετε το ρούτερ σας, βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν είναι απλώς η ταχύτητα.

«Θα πρέπει να μπορείτε να βλέπετε στη συσκευή σας πόσες μπάρες έχετε στο WiFi σας. Γι’ αυτό, πριν τραβήξετε όλα τα καλώδια και αρχίσετε την “μετακόμιση”, ελέγξτε αν το WiFi είναι ισχυρό και κάντε ένα speed test».