Τρίτη 05 Μαρτίου 2024 -

Δείτε τα υφάσματα που κάνουν τα μαλλιά να ηλεκτρίζονται -Τα μυστικά για να το αποτρέψειςΈνα από τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής είναι το φριζάρισμα στα μαλλιά και δη, τα μαλλιά που ηλεκτρίζονται.

Όπως διαβάζουμε στο Self.com, τα μαλλιά δημιουργούν ηλεκτρικό φορτίο χάρη στην τριβή ή την αλλαγή της υγρασίας. Αυτό κάνει τις τρίχες των μαλλιών μας να απωθούν η μία την άλλη κάνοντας το styling πιο δύσκολο.

Και ναι, το παραπάνω πρόβλημα διογκώνεται τον χειμώνα καθώς τα μάλλινα ρούχα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, τα καπέλα επίσης και τα σκουφάκια δεν βοηθούν, ωστόσο όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά μας, όσο περισσότερο φροντίζουμε να βάζουμε λίγο λάδι και όσο αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμαι ψαλίδια για μπούκλες και ίσιωμα, τόσο το καλύτερο.

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε όμως όσο το δυνατόν περισσότερο τη στατικότατα των μαλλιών μας, ακόμη κι αν έχουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά με το styling; Υπάρχουν κάποια υφάσματα στα ρούχα της χειμωνιάτικης γκαρνταρόμπας μας που, δεν βοηθούν καθόλου και άλλα, που αποτελούν ιδανική λύση στο πρόβλημά μας.

Ποια υφάσματα κάνουν τα μαλλιά μας να ηλεκτρίζονται;

Όπως γράφει το PureWow, τα μάλλινα ρούχα είναι το Νο1 ύφασμα που κάνει τα μαλλιά να ηλεκτρίζονται και αυτό συμβαίνει διότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φυσικές ζωικές ίνες έχουν κρυμμένη, μικροσκοπική υγρασία στα θυλάκια, προκαλώντας αγωγιμότητα ηλεκτρονίων.

Η γνήσια γούνα επίσης, αλλά πιθανώς α αποτελέσματα είναι χειρότερα από ότι με τα μάλλινα υφάσματα αφού η γούνα εξακολουθεί να έχει το δέρμα συνδεδεμένο.

Shutterstock

Το μετάξι και ο πολυεστέρας επίσης δεν ευνοούν. Τα συνθετικά υφάσματα όπως το νάιλον καλσόν δεν έχουν υγρασία αλλά τα ξηρά περιβάλλοντα τυχαίνει επίσης να είναι ηλεκτρικοί μονωτές. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι η ψεύτικη γούνα μπορεί επίσης να κάνει τα μαλλιά μας να ηλεκτριστούν.

Τα μυστικά για να το αποτρέψεις τον στατικό ηλεκτρισμό

Ποια είναι όμως τα υφάσματα που αφήνουν τα μαλλιά μας ανενόχλητα;

Τα βαμβακερά είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Δεν προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά ενώ παράλληλα είναι και ζεστά.

Shutterstock

Από την άλλη όπως αναγράφεται στο σχετικό άρθρο, το δέρμα, τα δερμάτινα γιλέκα, τα jackets και τα παλτό δεν θα κάνουν τα μαλλιά σας να πετάγονται δεξιά κι αριστερά.

Τώρα θα μας πείτε όμως, δεν μπορούμε να φοράμε μόνο βαμβακερά και δερμάτινα, σωστά. Η λύση είναι απλή. Όλα τα υφάσματα που κάνουν τα μαλλιά σας να υλεκτρίζονται αν πλυθούν με μαλακτικό, αν τα τρίψετε με ένα φύλλο στεγνωτηρίου, αν τα ψεκάσετε με λίγη λακ ή λίγο νερό, θα είναι πιο φιλικά προς... τα μαλλιά σας και το πρόβλημά σας σχεδόν θα λυθεί.