Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αφρός ξυρίσματος: Τι λεκέδες μπορείτε να καθαρίσετε με αυτόν



Ο αφρός ξυρίσματος αποδεικνύεται ένα αποτελεσματικό καθαριστικό για λεκέδες και όχι μόνο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε την απαιτούμενη ποσότητα αφρού στον λεκέ ή την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και να περιμένετε να δράσει.

Ας δούμε πώς μπορεί να σας φανεί χρήσιμος ο αφρός ξυρίσματος:

Καθαρίστε τον καθρέφτη από τους υδρατμούς

Μετά το ντους, συνήθως ο καθρέφτης γεμίζει με υδρατμούς. Για να τον καθαρίσετε, απλώστε λίγο αφρό ξυρίσματος, αφήστε τον για ένα λεπτό και, στη συνέχεια, σκουπίστε με μια καθαρή στεγνή πετσέτα.

Απαλλαγείτε από τυχόν λεκέδες στον σουέτ καναπέ

Αν εντοπίσετε λεκέ στον σουέτ καναπέ σας, η λύση είναι ο αφρός ξυρίσματος ( όχι σε μορφή τζελ αλλά σε κρέμα). Καλύψτε τον λεκέ με κρέμα ξυρίσματος και αφήστε την για 20 λεπτά. Σκουπίστε τον καναπέ με ένα καθαρό, ελαφρώς, υγρό πανί και στη συνέχεια με ένα τελείως στεγνό.

Εξαφανίστε τις δυσάρεστες οσμές στο μπάνιο

Ο αφρός ξυρίσματος μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές του μπάνιου. Καθαρίστε τη λεκάνη της τουαλέτας, το σιφόνι αλλά και τους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια.

Αφαιρέστε λεκέδες από κόκκινο κρασί

Ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι δύσκολος γι΄ αυτό και πρέπει να αφαιρείται άμεσα. Απλώστε μια ποσότητα αφρού στον λεκέ και απλώστε τον με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Στη συνέχεια τρίψτε απαλά τον λεκέ με ένα υγρό σφουγγάρι και ξεβγάλτε τον με νερό.

Καθαρίστε την κεραμική εστία της κουζίνα

Αν στην κεραμική εστία υπάρχουν καμένα λίπη που δεν φεύγουν εύκολα, καλύψτε την με αφρό ξυρίσματος και αφήστε να δράσει για 15 λεπτά. Με ένα μαλακό σφουγγάρι, τρίβετε την επιφάνεια και σκουπίζετε.

Αφαιρέστε λεκέδες από το χαλί

Ο αφρός ξυρίσματος μπορεί επίσης να αφαιρέσει τους λεκέδες από το χαλί σας. Τρίψτε ελαφρά με τον αφρό τον λεκέ στο χαλί και αφήστε τον για 10 λεπτά. Σκουπίστε τον στη συνέχεια με ένα υγρό πανί και περιμένετε να στεγνώσει.