Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

10 πανέμορφα λουλούδια που θα διαρκέσουν εβδομάδες στο βάζο σας!



 Η άνοιξη έχει κάνει τα πρώτα της βήματα και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως μερικά φρεσκοκομμένα λουλούδια είναι ιδανικά για να διακοσμήσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας.

Τα λουλούδια στο βάζο είναι όμορφα, ρομαντικά και θα ανανεώσουν το σπίτι σας φέρνοντας λίγο από τον αέρα την πανέμορφης αυτής εποχής του χρόνου στο εσωτερικό του. Αν, ωστόσο, η σκέψη πως τα λουλούδια σας θα μαραθούν σε 2-3 μέρες σας αποτρέπει από το να τα κόψετε, σας έχουμε τη λύση. Τα παρακάτω 10 λουλούδια και φυτά έχουν το προνόμιο να διαρκούν όχι μέρες, αλλά… εβδομάδες αν τα βάλετε απλώς σε λίγο νερό.


Ζίννια
Τα πολύ όμορφα αυτά λουλούδια δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, αλλά και ιδιαίτερα ανθεκτικά. Αν κόβετε τα μαραμένα φύλλα και τους αλλάζετε νερό μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 1 μήνα.

Φύλλα μονστέρας
Το… funky αυτό φυτό θα το έχετε δει ίσως σε εσωτερικούς χώρους. 2-3 φρέσκα φύλλα μέσα σε ένα βάζο μπορούν να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες.

Κρίνοι
Οι γνωστοί σε όλους κρίνοι είναι από τα πιο όμορφα φυτά. Το μυστικό για να διαρκέσουν στο βάζο σας είναι να διαλέξετε κλωναράκια με μπουμπούκια και όχι με ανοιχτά φυτά και θα τα δείτε να διαρκούν για εβδομάδες.

Χρωματιστά λαχανικά
Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο τα λαχανικά μπορούν να δημιουργήσουν πανέμορφα μπουκέτα. Μπρόκολα, κουνουπίδια, αγκινάρες και μανιτάρια μπορούν να φτιάξουν μια πανέμορφη σύνθεση που θα κρατήσει περίπου 2 εβδομάδες.

Λεβάντα
Αγκαλιάστε την απλότητα και βάλτε μερικά κλωναράκια λεβάντας στο σπίτι σας. Είναι κομψή, θα φέρει χρώμα και θα συνεχίσει να είναι όμορφη ακόμα και όταν μαραθεί!

Ευκάλυπτος
Μια εξαιρετική επιλογή για να δώσετε μια boho πινελιά στο σπίτι σας. Είναι θεραπευτικός, θα αρωματίσει το σπίτι σας και θα κρατήσει περίπου 3 εβδομάδες μέσα σε νερό.

Ορχιδέες
Μπορεί να φαίνονται ευαίσθητες, αλλά μέσα στο βάζο θα διατηρηθούν για 27 μέρες. Το μυστικό; Χρειάζονται καθημερινή αλλαγή νερού και ήλιο.

Γαρύφαλλα
Πάντα διαθέσιμα και οικονομικά , τα γαρύφαλλα υπάρχουν σε αρκετά χρώματα και μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει. Με την κατάλληλη φροντίδα θα σας κρατήσουν περίπου 3 εβδομάδες.

Φύλλα μανόλιας
Άνοιξη, καλοκαίρι ή χειμώνας… τα φύλλα μανόλιας είναι μια πολύ καλή ιδέα για να διακοσμήσετε τον χώρο σας. Προτιμήστε να τα βάλετε μέσα σε κάποιο ξύλινο δοχείο για να δημιουργήσετε μια ρουστίκ αισθητική και παρακολουθήστε τα να γίνονται σιγά σιγά καφέ – θα συνεχίσουν να είναι όμορφα!

Κλαδί ελιάς
Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε απ’ έξω την εξαιρετική (και πολύ ελληνική) ελιά. Βάλτε 2-3 κλαδιά σε ένα γυάλινο βάζο για να δημιουργήσετε μια μίνιμαλ αισθητική. Το καλύτερο; Τα κλαδιά της ελιάς είναι εξίσου όμορφα ακόμα και αποξηραμένα.