Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

στρατιωτικες



Τουρκικός Τύπος: Η Άγκυρα στήνει στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στα Ίμια

Στρατιωτικές εγκαταστάσεις φτιάχνει η Τουρκία κοντά στα Ίμια. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας Cumhuriyet η Τουρκία, μετά την πρόσφατη κρίση στα Ίμια αποφάσισε την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο νησί Çavuş που βρίσκεται στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού, πολύ κοντά στις επίμαχες βραχονησίδες.



Στρατιωτικές Σχολές 2017: Καθορίστηκε ο αριθμός εισακτέων

Καθορίστηκε ο αριθμός εισακτέων , κατά Σχολή-Τμήμα, στις Ανώτατες και Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

Ειδικότερα

α. Στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), θα εισαχθούν



Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καλεί το λαό σε στρατιωτικές ασκήσεις μετά τις απειλές Τραμπ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε το λαό της χώρας να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις, μετά από τις απειλές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για στρατιωτική επέμβαση, επιμένοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να θέλει να διαπραγματευτεί με τον αμερικανό ομόλογό του.



Ν. Κορέα: Μετακίνηση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε στρατόπεδο νότια της Σεούλ

Τη μετακίνησή τους σε μια νέα στρατιωτική βάση, στα νότια της πρωτεύουσας Σεούλ, άρχισαν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.



ΗΠΑ για Β. Κορέα: Αν αναγκαστούμε, θα χρησιμοποιήσουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις

Οι πιθανότητες εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα μειώνονται μετά από τις τελευταίες ενέργειες της Πιονγιάνγκ, δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νικ Χέιλι, ενώ σημείωσε ότι, αν αναγκαστεί, η χώρα της θα χρησιμοποιήσεις τις στρατιωτικές της δυνάμεις, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προτιμά να μην κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.



Βόμβα! Παράνομες οι μετακινήσεις Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας;

Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την 1η Οκτωβρίου 2016 με τις μετακινήσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίες δαπάνες των οποίων πλέον δεν καλύπτονται από τον παλαιό νόμο, ούτε μπορούν να γίνουν με τον τελευταίο νόμο 4336/2015, καθώς δεν έχει εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα που απαιτείται!