Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

στεγαστικά δάνεια



Επιδότηση στεγαστικών - Σταϊκούρας: Ξεπέρασαν τις 6.200 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για τα δάνεια που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία είχαν υποβληθεί 4.000 αιτήσεις.



Στεγαστικά δάνεια: Μερική διαγραφή χρεών από τις τράπεζες

Οι πλειστηριασμοί πέφτουν βροχή και οι έως τώρα ρυθμίσεις φαίνεται ότι δεν αρκούν για να μειωθούν τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Έτσι οι τράπεζες προχωρούν και σε διαγραφή μέρους των χρεών ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε όσους έχουν στεγαστικό δάνειο να συνεχίσουν να το αποπληρώνουν.



Nέες ρυθμίσεις δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών

Η νέα πολιτική ρυθμίσεων στεγαστικών δανείων που αποφασίστηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής της 7ης Ιουλίου υλοποιείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Σύμφωνα με τα όσα εγκρίθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Π. & Δ.:



Προστασία για κόκκινα δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 140.000 ευρώ

Σε μια προσπάθεια να προστατευτούν τα κόκκινα δάνεια με προσημείωση πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση συμφώνησε με το κουαρτέτο στην κάλυψη σχεδόν του 94% του συνόλου των δανείων.   

Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στο σκέλος που αφορά στα «κόκκινα» δάνεια έχει καταλήξει στους εξής άξονες:



Μειώθηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών υποχώρησαν στα 121,68 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2016, από 122,23 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του Ιουνίου, όταν επιβλήθηκαν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και στις τραπεζικές αναλήψεις, το σύνολο των καταθέσεων ανερχόταν σε 122,2 δισ. ευρώ.



Χάος και με τα κόκκινα δάνεια - Το κουαρτέτο τα θέλει όλα σε ξένα funds

Το Σάββατο φαίνεαι πως θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τα κόκκινα δάνεια, αφού σήμερα απέβησαν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις του υπουργού των Οικονομικών Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των δανειστών.