Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

state department



Αντιδράσεις στο State Department με τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα

Νέα αντίδραση του State Department προκάλεσε η παροχή -νέας- 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείο Εξωτερικών, Heather Nauert, δήλωσε επισήμως ότι «οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα την απελευθέρωση του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πήρε για 4η φορά άδεια στην Ελλάδα».



State Department: "Θετική εξέλιξη" την εκεχειρία στη Συρία

Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την εκεχειρία στη Συρία το State Department, εκφράζοντας την ελπίδα να εφαρμοστεί πλήρως.

Υπενθυμίζεται ότι Τουρκία και Μόσχα έδωσαν τα χέρια για τη κατάπαυση του πυρός στα πεδία των μαχών.



State Department: «Αστείες» οι κατηγορίες Ερντογάν περί στήριξης των ΗΠΑ στο ISIS

To State Department απέρριψε τις «αστείες», όπως χαρακτήρισε, κατηγορίες που προέβη νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία, ανάμεσα τους το Ισλαμικό Κράτος, τους κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και το κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).



State Department ΗΠΑ: Συναγερμός για αμερικανικά ξενοδοχεία στην Τουρκία

Ανακοίνωση εξέδωσε το αμερικανικό State Department τονίζοντας πως υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα ξενοδοχεία υπό αμερικανική ιδιοκτησία στην τουρκική επικράτεια αποτελούν στόχο τρομοκρατικών ενεργειών. 



State Department: Οδηγία στους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε την Παρασκευή οδηγία προς τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία, 24 ώρες μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 265 άνθρωποι.



"Μπάτε σκύλοι αλέστε" από το Στέητ Ντιπάρτμεντ για τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα: "Εύκολα πλαστογραφούνται ελληνικές ταυτότητες"

Για τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα που τα χαρακτηρίζει «ευάλωτα» και το θέμα της πλαστογράφησης ελληνικών ταυτοτήτων αναφέρεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε έκθεση του.