Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

σωματικό βάρος



Εφικτός ο έλεγχος του σωματικού βάρους κατά την κύηση

Οι παχύσαρκες ή υπέρβαρες έγκυες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών τόσο για τις ίδιες όσο και για το κυοφορούμενο έμβρυο. Ωστόσο, οι γυναικολόγοι συχνά διστάζουν να συστήσουν απώλεια βάρους στις συγκεκριμένες γυναίκες.



Αρτηριακή πίεση : το φυσιολογικό σωματικό βάρος προστατεύει από την αύξησή της

Εφόσον διατηρεί κανείς ένα σωστό βάρος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του τότε δεν κινδυνεύει από υπέρταση. Αυτό υπέδειξε η νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Υπέρτασης της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρεία (AHA) τον προηγούμενο μήνα στο Σαν Φρανσίσκο.



Οι θερμίδες του αλκοόλ και οι επιπτώσεις στο σωματικό βάρος

Η κατανάλωση αλκοόλ, όταν υπερβαίνει τον κανόνα του μέτρου, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για το σωματικό βάρος.



Γονιμότητα και σωματικό βάρος - Πώς συνδέονται

Η παχυσαρκία ενός ζευγαριού και το υπερβολικά χαμηλό σωματικό βάρος της γυναίκας μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη γονιμότητα, δυσκολεύοντας σημαντικά την επίτευξη αλλάκαι την ολοκλήρωση μιας εγκυμοσύνης.



Τι είναι η μέθοδος BEAT που μειώνει κατά 14% το σωματικό βάρος;

Η μέθοδος BEAT (Bariatric Embolization of Arteries for the Treatment of Obesity) είναι μια νέα ελάχιστα επεμβατική μέθοδος καταπολέμησης της παχυσαρκίας.

 

Η μέθοδος εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά στο Κέντρο Ελέγχου του Βάρους του Πανεπιστημίου Johns Hopkins από επεμβατικούς ακτινολόγους.



Γιατί οι αλλεργίες είναι πλέον πιο συχνές και επίμονες

Η απορρύθμιση του ανοσολογικού συστήματος, λόγω πολλών αιτιών που ερευνώνται τα τελευταία χρόνια, προκαλεί σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, επίμονες αλλεργίες κάθε τύπου, καθ´ όλη τη διάρκεια του χρόνου.