Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

σκάνδαλο Facebook



Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ απολογήθηκε στους ευρωβουλευτές

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, απολογήθηκε στους ευρωβουλευτές για το μαζικό σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από την Cambridge Analytica.



Cambridge Analytica: Μοιρασμα δεδομένων με τις ρωσικές υπηρεσίες

Η εταιρεία Cambridge Analytica προσέφυγε σε Ρώσους ερευνητές και μοιράστηκε τα δεδομένα που είχε αποκτήσει με άλλες εταιρείες οι οποίες συνδέονται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, υποστήριξε ο καταμηνυτής ατασθαλιών Κρίστοφερ Γουάιλι καταθέτοντας σήμερα στο Κογκρέσο.



«Λουκέτο» στην Cambridge Analytica

Την άρση της λειτουργίας της ανακοίνωσε η Cambridge Analytica. Αυτό συμβαίνει λίγες εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στο Facebook και την παραδοχή ότι «υπέκλεψε» εκατομμύρια λογαριασμούς και προσωπικά δεδομένα του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ.



Απίστευτη παραδοχή για την Cambridge Analytica από τον Ζουκερμπεργκ

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζουκερμπεργκ παραδέχθηκε ενώπιον του Κογκρέσου ότι η Cambridge Analytica υπέκλεψε και τα δικά του δεδομένα.



Βρετανοί ερευνητές: 1,5 δισ. αρχεία με ευαίσθητα δεδομένα είναι «ελεύθερα» στο Διαδίκτυο

Το σκάνδαλο με το Facebook έδειξε τα μεγάλα κενά. Οι ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Digital Shadows, ανακάλυψαν ένα "βουνό" προσωπικών εγγράφων που δεν προστατεύονται επαρκώς.



Νιγηρία: Ο πρώην πρόεδρος Τζόναθαν δηλώνει άγνοια για τις υπηρεσίες της Cambridge Analytica

Ο πρώην πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν "δεν γνώριζε" ότι το κόμμα του χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες της βρετανικής εταιρείας συμβούλων Cambridge Analytica κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2015, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.