Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σινούκ



Συγκλονιστική εικόνα της πύρινης λαίλαπας από το πιλοτήριο του Chinook

Οι φωτογραφίες προκαλούν δέος. Γιατί δείχνουν ανάγλυφα το μέτωπο της καταστροφής. Αλλά και επειδή αποτυπώνουν τις συνθήκες μέσα στις οποίες οι πιλότοι των Chinook της Αεροπορίας Στρατού καλούνται να κάνουν το καθήκον τους.

 



Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το Σινούκ με τον αρχηγό ΓΕΣ στη Ρω

Πολύ κοντά από το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς πέρασαν δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 τα οποία είχαν παραβιάσει νωρίτερα τον εθνικό εναέριο στα Δωδεκάνησα.



Απίστευτο βίντεο: Σινούκ προσγειώνεται στους δύο τροχούς και διασώζει ορειβάτες

Κι όμως, ήταν μία αληθινή επιχείρηση διάσωσης, στην κορυφή ενός παγωμένου βουνού, με ανθρώπους να κινδυνεύουν.

Το ελικόπτερο Σινούκ εντόπισε τους αποκλεισμένους ορειβάτες στο όρος Χουντ του Όρεγκον. Όμως ήταν αδύνατον να προσγειωθεί και να τους παραλάβει.



Απίστευτο θράσος!!! Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το Σινούκ που μετέφερε τον Τσίπρα

Σε νέα ασύλληπτου μεγέθους πρόκληση προχώρησαν οι Τούρκοι! Τουρκικά μαχητικά ζήτησαν στοιχεία πτήσης από τον χειριστή του σινούκ που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα και του είπαν ότι βρίσκεται σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Ο Έλληνας πιλότος δεν… συμμορφώθηκε, αλλά ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ που συνόδευε τον Πρωθυπουργό.



Τα Chinook της Αεροπορίας Στρατού στην κατάσβεση των πυρκαγιών (Βίντεο)

Κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου 2017, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, συνέδραμε σε επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, με την εκτέλεση 95 εξόδων με ελικόπτερα CH-47D (Chinook) της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), για την αεροπυρόσβεση δασικών πυρκαγιών σε ολόκληρο τον Ελλαδικό Χώρο.



Αποκαλυπτικό έγγραφο: Και άλλη πτήση-θρίλερ με Σινούκ λίγο πριν από την τραγωδία στο Σαραντάπορο με το Χιούι

Ένα έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο Α/ΓΕΣ αποκαλύπτει ότι πριν από την τραγωδία με το ΧΙΟΥΙ είχε υπάρξει μια πτήση-θρίλερ, με επιβάτες Ανώτατους Αμερικανούς Αξιωματικούς, αλλά και τον ίδιο τον Α/ΓΕΣ, από την Αλεξανδρούπολη προς την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Πτήση σε εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες. Και το ερώτημα που προκαλείται είναι γιατί έγινε η πτήση;