Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

σιδηροδρομικη



Μελέτες για την σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Αλβανίας

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καστοριά η εναρκτήρια σύσκεψη (Kick-Off Meeting) του έργου «Διασυνοριακή σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδος-Αλβανίας – CB Railway» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg-IPA CBS Greece-Albania.



Ανοιξε ξανά η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Μετά από 28 και πλέον ώρες δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα - Λιανοκλάδι η οποία είχε κλείσει το απόγευμα της Δευτέρας (18/9) μετά από εκτροχιασμό τριών βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕ :



Παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή μετά τον εκτροχιασμό στη Φθιώτιδα

Νέος εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή της Σπερχειάδας Φθιώτιδας με αποτέλεσμα να κλείσει η σιδηροδρομική γραμμή.

Τα τρένα σταματούν αντίστοιχα στην Τιθορέα και το Λιανοκλάδι και οι επιβάτες μεταφέρονται με πούλμαν για να συνεχίσουν τον προορισμό τους προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.



Η σιδηροδρομική γραμμή στο Άδενδρο έχει αποκατασταθεί στο 100%

Στο 100% έχει αποκατασταθεί η σιδηροδρομική γραμμή στο 'Αδενδρο, όπου πρόσφατα συνέβη το δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς, ενώ εκκρεμεί η ενεργοποίηση της ηλεκτροδότησης, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM', ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης.



Διακόπτεται η σιδηροδρομική σύνδεση Δράμας - Ξάνθης

Διακόπτεται από την ερχόμενη Κυριακή, η σιδηροδρομική σύνδεση Δράμας - Ξάνθης, για τουλάχιστον 6 μήνες, στο πλαίσιο προγραμματισμένης διαδικασίας συντήρησης και ανάταξης του σιδηροδρομικού δικτύου από τον ΟΣΕ.



Τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη επιθεωρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη επιθεωρεί σήμερα, Πέμπτη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία της. 

Αυτό γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.