Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ



Σεισμική δόνηση 20km νότια της Ελασσόνας..

Σεισμική δόνηση λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε αισθητή στην Θεσσαλία..

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε ένταση 3,7 Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 14.57.

Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 5 χλμ, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χλμ Νότια της Ελασσόνας.



Ο Δάσκαλος στο Δαμάσι δεν «ξέχασε» να ευχαριστήσει την Παναγία – Οι αντιδράσεις των Ιεραρχών για την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας..

Στον απόηχο της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου 2021, μιας συμβολικής για το έθνος μας χρονιάς, αξίζει να ακουστούν κάποιες φωνές που αποτελούν παράδειγμα. Στην εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού, αλλά και της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 η Εκκλησία ακόμα μια φορά περιθωριοποιήθηκε. 



Σεισμός 4, 4 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4.4 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17:43 στην Ελασσόνα, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 242 χλμ ΒΔ των Αθηνών, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 17 χλμ ΝΝΔ της πόλης της Ελασσόνας.



Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.57 με επίκεντρο 19 χλμ ΝΔ της Ελασσονας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Είχε εστιακό βαθος 10 χλμ



Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ελασσόνα πριν από λίγο. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο του σεισμού ήταν 16 χλμ νοτιοδυτικά της Ελασσόνα, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5,8 χλμ.

 



Σεισμός: Λαρισαίος έπεσε από τον δεύτερο όροφο για να σωθεί

Ο πανικός που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση 6 Ρίχτερ, είχε ως αποτέλεσμα δύο άντρες στη Λάρισα, να πέσουν στο κενό από μπαλκόνια πολυκατοικίας.