Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Σ. Αραβία



Συναγερμός στη Σ. Αραβία: Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ριάντ

Eπίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δέχθηκε η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την επίθεση - Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση - Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο από τη στιγμή των εκρήξεων.



Σ. Αραβία: Ζητούνται Έλληνες γιατροί με 11.000 ευρώ το μήνα!

Σε αναζήτηση Ελλήνων γιατρών με ιδιαίτερα καλές απολαβές και πακέτο παροχών, βρίσκεται το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας.

Σε νοσοκομείο της Αθήνας έχει ήδη αναρτηθεί σχετική αγγελία, που καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα βιογραφικά τους, ενώ σαν καθαρή αμοιβή αναφέρεται το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 11.000 ευρώ το μήνα.



Το "πράσινο φως" δόθηκε στις οικογένειες των θυμάτων της 11/9 για μηνύσεις ενάντια στη Σ. Αραβία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε σήμερα κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της απόρριψης του βέτο που είχε ασκήσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στον νόμο ο οποίος επιτρέπει στις οικογένειες θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της Σαουδικής Αραβίας, στην πρώτη παράκαμψη προεδρικής αρνησικυρίας κατά τη διάρκεια της οχταετούς προεδρίας του Ομπάμα.<



ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο νόμος που επιτρέπει στα θύματα της 11/9 να μηνύσουν τη Σ. Αραβία

Τον περασμένο Μάιο η Γερουσία είχε εγκρίνει ομόφωνα τον αποκαλούμενο «Νόμο για τη Δικαιοσύνη Απέναντι στους Υποστηρικτές της Τρομοκρατίας» ή JASTA.

Οι πολέμιοι του νόμου υποστηρίζουν ότι θα προκαλέσει τριβές στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Ριάντ και θα οδηγήσει στη λήψη αντεκδικητικών μέτρων σε βάρος Αμερικανών πολιτών ή επιχειρήσεων σε άλλες χώρες.



Βαθιά ανησυχία στη Μόσχα για την κρίση ανάμεσα σε Ιράν και Σ. Αραβία

Η Ρωσία «είναι έτοιμη να υποστηρίξει» έναν διάλογο ανάμεσα στο Ριάντ και την Τεχεράνη, καθώς είναι «βαθιά ανήσυχη» για την κρίση που πυροδότησε η εκτέλεση ενός διακεκριμένου σιίτη ιερωμένου από τις σαουδαραβικές αρχές, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.



Ιράν: Η Σαουδική Αραβία θα καταβάλει «υψηλό τίμημα» για την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου

«Υψηλό τίμημα» θα καταβάλει η Σαουδική Αραβία για την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ Μπακρ αλ-Νιμρ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χοσέιν Τζάμπερ Ανσάρι, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Irna.