Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ρωσικο



Στο ρωσικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα

O Έλληνας Πρέσβης της Ελλάδας στην Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όπου του κοινοποιήθηκαν οι απελάσεις των Ελλήνων διπλωματών.



Πτήση ΜΗ17: Καταρρίφθηκε από ρωσικό πύραυλο πάνω από την Ουκρανία

Ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα  ότι η πτήση MH17 των Malaysia Airlines καταρίφθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ρωσική στρατιωτική μονάδα. 

Από τη συντριβή του αεροσκάφους τον Ιούλιο του 2014 στην Ουκρανία, έχασαν τη ζωή τους 298 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Ολλανδοί.



Ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε στη Συρία

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τζιχαντιστές ενώ πετούσε πάνω από την επαρχία Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. 

Μια τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού SU-25.



Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε στη Συρία

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τζιχαντιστές ενώ πετούσε πάνω από την επαρχία Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. 



Παρουσιαστής σε ρωσικό κανάλι πρώην υπουργός της Σκωτίας

Στροφή στην καριέρα του κάνει ο πρώην πρώτος Υπουργός της Σκωτίας, υπέρμαχος της ανεξαρτησίας, Άλεξ Σάλμοντ που θα αναλάβει τηλεοπτική εκπομπή στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.



Άφαντο το ρωσικό ελικόπτερο που αγνοείται στη Νορβηγία

Συνεχίζονται οι έρευνες στα ανοικτά του αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ στην Αρκτική για τον εντοπισμό του ρωσικού αεροσκάφους που αγνοείται εδώ και δύο μέρες.

«Δεν έχουν βρεθεί ακόμα συντρίμμια από το ελικόπτερο, αλλά μια πετρελαιοκηλίδα εντοπίστηκε στην περιοχή» είπε μέλος της ομάδας διάσωσης σύμφωνα με το Reuters.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν 8 άτομα.