Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

Πούτιν: Η κρίση στη Συρία θα λυθεί μόνο με τη στήριξη της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας



Στη συριακή κρίση δεν υπάρχει άλλη λύση παρά να ενισχυθούν κρατικοί θεσμοί και να παρέχεται βοήθεια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν στη συνέντευξη στον Αμερικάνο δημοσιογράφο Τσάρλι Ρόουζ, το απόσπασμα από την οποία προβλήθηκε την Πέμπτη από τον τηλεοπτικό σταθμό CBS. Πλήρης συνέντευξη θα προβληθεί στο τέλος της τρέχουσας ή στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Το απόσπασμα της συνέντευξης μεταδόθηκε στη μετάφραση στην αγγλική γλώσσα.

Κατά τη γνώμη του Πούτιν, οποιεσδήποτε ενέργειες "που αποσκοπούν στην κατάρρευση της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας θα δημιουργήσουν τη ίδια κατάσταση την οποία μπορείτε να παρατηρείτε τώρα σε άλλες χώρες της περιοχής ή σε άλλες περιοχές, όπως παραδείγματος χάριν στη Λιβύη, όπου καταστράφηκαν όλοι οι κρατικοί θεσμοί ". "Βλέπουμε την παρόμοια κατάσταση στο Ιράκ. Και δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος επίλυσης της συριακής κρίσης παρά να ενισχύουμε τους αποτελεσματικούς κυβερνητικούς θεσμούς και να τους παρέχουμε βοήθεια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας ", είναι πεπεισμένος ο Ρώσος πρόεδρος.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε την ανάγκη της επίκλησής τους "στον θετικό διάλογο με την ορθολογική αντιπολίτευση " και στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Ο Πούτιν επίσης τόνισε ότι "μόνο ο λαός της Συρίας έχει δικαίωμα να αποφασίσει ποιος και πώς θα κυβερνάει τη χώρα του ".