Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ριγανη



Εσύ το ήξερες; Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό που κρύβει η ρίγανη για την υγεία μας!

Η καρβακρόλη (carvacrol) είναι μια ουσία που περιέχεται στη ρίγανη και η οποία, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική ενάντια στον νοροϊό…

Ο νοροϊός αποτελεί το συχνότερο αίτιο επιδημιών ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και ενήλικες, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.



Κατερίνη: Πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη - Κάηκαν 40 τόνοι ρίγανης

Φωτιά ξέσπασε στις 03:20 τα ξημερώματα της Κυριακής σε αποθήκη η οποία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, περιείχε ρίγανη και βρισκόταν λίγο έξω από την Κατερίνη του νομού Πιερίας.



Πού βοηθάει η ρίγανη: Θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες

Η ρίγανη είναι ένα μαγειρικό και φαρμακευτικό βότανο που ανήκει στην οικογένεια των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών (Lamiaceae). Έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική και το μαγείρεμα για χιλιάδες χρόνια. Προσθέτει γεύση και άρωμα, ενώ έχει πολλά οφέλη και για την υγεία.



Κοτόπουλο Cajun

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες πιπεριάς τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες


Ρίγανη: Οι θεραπευτικές και θρεπτικές της ιδιότητες

Η ρίγανη έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική και το μαγείρεμα για χιλιάδες χρόνια. Προσθέτει γεύση και άρωμα, ενώ έχει πολλά οφέλη και για την υγεία.

Ρίγανη: Οφέλη

Η ρίγανη χρησιμοποιείτο στην βοτανοθεραπεία ακόμα και από τους Αρχαίους Έλληνες. Ο Ιπποκράτης την χρησιμοποιούσε ως αντισηπτικό.



Σάλος: Νοθεύουν τη ρίγανη με θυμάρι στα σκευάσματα του εμπορίου

Με θυμάρι «νοθεύουν» τη ρίγανη στα σκευάσματα που περιέχουν τρίμματα και κυκλοφορούν στο εμπόριο, όπως διαπίστωσαν ερευνητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.