Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ρεινα



Ανακάλεσε την ομολογία του ο ύποπτος για το μακελειό του Reina

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, συνελήφθη την 17η Ιανουαρίου του 2017 από την αστυνομία, που είπε ότι εκείνος έδρασε για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι αποτελεί εκδίκηση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.



Πρωτοχρονιά στη σκιά του Reina και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Τουρκία

Η Τουρκία ετοιμάζεται να γιορτάσει την έλευση της νέας χρονιάς υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στοιχειωμένη από την επίθεση της Πρωτοχρονιάς στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, που είχε στοιχίσει τη ζωή 39 ανθρώπων.



Μακελάρης Ρέινα: Να μου επιβάλλετε τη θανατική ποινή

Ο μακελάρης του κλαμπ Ρέινα ζήτησε από το δικαστήριο της Τουρκίας την επιβολή της θανατικής ποινής, αν και εφόσον προβλέπεται. 



Τουρκία: Εννέα συλλήψεις για το μακελειό στο κλαμπ Ρέινα

Στη σύλληψη εννέα υπόπτων για συμμετοχή ή συνεργασία στο μακελειό που έλαβε χώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, προχώρησε την Τετάρτη η αστυνομία της Τουρκίας, ενώ ακόμη ένα άτομο αφέθηκε ελεύθερο, καθώς δεν στοιχειοθετήθηκαν επαρκείς κατηγορίες εναντίον του.



Το δώρο του ISIS στον μακελάρη του Reina

Με τρεις γυναίκες από τη Σομαλία, τη Σενεγάλη και την Αίγυπτο επιβράβευσε τον μακελάρη του Reina το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τρεις γυναίκες, όπως και ο μακελάρης Abdulkadir Masharipov, συνελήφθησαν στο άθλιο κρησφύγετό του μετά την τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερικό κέντρο διασκέδασης Reina στην Κωνσταντινούπολη.



Ο μακελάρης του "Ρέινα" σχεδίαζε να αιματοκυλήσει την Ταξίμ

Η κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, η Ταξίμ, ήταν ο αρχικός στόχος του  Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, όπως ομολόγησε στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς ο δράστης του μακελειού στο κλαμπ Reina την Πρωτοχρονιά, με τους 39 νεκρούς και τους 69 τραυματίες.