Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ρανταρ



Σέιχ Σου:Ραντάρ θα ειδοποιούν την πυροσβεστική σε 2 λεπτά για πυρκαγιά

Τρία ραντάρ θα εγκατασταθούν σε διαφορετικά σημεία μέσα στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν σήμα στην πυροσβεστική υπηρεσία, μέσα σε μόλις δύο λεπτά από την εκδήλωση της φωτιάς.



Ο Έλληνας εφευρέτης που άλλαξε την εξέλιξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Γνώριζε το μυστικό του ραντάρ και τον κυνηγούσαν κατάσκοποι αρκετά χρόνια πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Έλληνας εφευρέτης και η αναγνώριση που ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση



Π. Θεοδωρακίδης: Τα ραντάρ θα δείξουν εάν υπήρξε πύραυλος από υποβρύχιο την ώρα που πετούσε το Mirage

Τα ραντάρ θα δείξουν εάν υπήρξε πύραυλος από υποβρύχιο την ώρα που πετούσε το μοιραίο Mirage. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα και αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να εξεταστεί» τόνισε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ και αμυντικός αναλυτής, Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».



Συναγερμός στη Μόσχα: Αγνοείται αεροσκάφος που απογειώθηκε με 71 επιβάτες

Ρωσικό αεροσκάφος Saratov Airlines (ΑΝ-148) με 71 επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ αμέσως μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. 

Το αεροσκάφος είχε προορισμό την πόλη Ορσκ, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.



Χάθηκε στρατιωτικό υποβρύχιο της Αργεντινής από τα ραντάρ

Ένα στρατιωτικό υποβρύχιο της Αργεντινής με 44 μέλη πληρώματος αγνοείται, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.



Αγνοείται τουρκικό φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Φορτηγό πλοίο με δεκαμελές πλήρωμα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Επιχειρήσεις έρευνας βρίσκονται σε εξέλιξη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Πηγή της τουρκικής ακτοφυλακής δήλωσε στο Reuters ότι εξετάζεται η πληροφορία ότι το πλοίο χάθηκε ανοικτά του Σίλε.