Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025 -

ψησίμο



Το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου

Το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα, θα πρέπει να γίνει γνωστό πώς συνδέεται με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κόψετε το μπάρμπεκιου. Όμως γνωρίζοντας και κατανοώντας τους κινδύνους, μπορείτε να το κάνετε πιο έξυπνα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς ο τρόπος που ψήνουμε το κρέας μπορεί να δημιουργήσει καρκινογόνες ουσίες.



Τα επτά μυστικά του κιμά, για να μεταμορφωθεί σε αφράτα και καλοψημένα μπιφτέκια

Λατρεύετε τα μπιφτέκια; Σας έχουμε όλα τα έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να μαγειρεύετε τέλεια και αφράτα τα μπιφτεκάκια σας. Η γεύση του κιμά θα σας συναρπάσει. Κανείς δεν θέλει να φάει ένα στεγνό μπιφτέκι οπότε διαβάστε παρακάτω τα μυστικά για να γίνονται ζουμερά.



Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες από τον ΕΦΕΤ για ασφαλές ψήσιμο των κρεάτων

Ο ΕΦΕΤ, με αφορμή την Τσικνοπέμπτη που γιορτάζεται σήμερα 20 Φεβρουαρίου εξέδωσε οδηγίες για το ασφαλές ψήσιμο των κρεάτων.

Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:



Μεγάλη προσοχή: Ποια κομμάτια από το κρέας στα κάρβουνα μπορεί να είναι καρκινογόνα

Η Τσικνοπέμπτη είναι εδώ και οι περισσότεροι έχουν κάνει ήδη τις ετοιμασίες τους για κρεοφαγία με ψήσιμο στα κάρβουνα.



Ωμό ή ανεπαρκώς ψημένο κοτόπουλο – Αυτοί είναι οι πιθανοί κίνδυνοι

Η κατανάλωση ωμού ή ανεπαρκώς  ψημένου κοτόπουλου, θα πρέπει να γίνει γνωστό πως ενέχει κάποιους κινδύνους για την υγεία. 

“Το ωμό κοτόπουλο μπορεί να έχει βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση”, λέει η DiGeronimo.

Οι πιο συχνές βακτηριακές τροφικές δηλητηριάσεις από κοτόπουλο είναι:



Ψήσιμο στα κάρβουνα: Η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία

Για τους περισσότερους, το ψήσιμο είναι μία καλή ευκαιρία να μαζευτούν με φίλους και συγγενείς. Ωστόσο, ειδικοί και γιατροί έχουν προειδοποιήσει αρκετές φορές για τις πολλαπλές αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να έχει η όλη διαδικασία.