Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

ψευδείς ειδήσεις



Μαλαισία: Για πρώτη φορά πολίτης καταδικάστηκε για διάδοση ψευδών ειδήσεων

Ένας Δανός πολίτης καταδικάστηκε σήμερα από το Μαλαισιανό δικαστήριο για τις αβάσιμες επικρίσεις του εναντίον της αστυνομίας σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή είναι η πρώτη καταδίκη βάσει του νέου νόμου για τις ψευδείς ειδήσεις.



Τα fake news στο διαδίκτυο θέτουν την Δημοκρατία σε κίνδυνο

Μείζον θέμα θεωρούν οι Ευρωπαίοι τις ψευδείς ειδήσεις, που διαδίδονται μέσω του Διαδικτύου. Μάλιστα, ένα συντριπτικό ποσοστό, 83%, θεωρεί τα fake news απειλή για την ίδια τη δημοκρατία.



Mozilla και Full Fact βοηθούν τους δημοσιογράφους στη μάχη κατά των ψευδών ειδήσεων

Ενισχύεται το μέτωπο κατά των ψευδών ειδήσεων (fake news) με δύο νέες πρωτοβουλίες.

Από τη μία, ο αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Mozilla, δημιουργός του προγράμματος πλοήγησης Firefox, ανακοίνωσε ότι ξεκινά καμπάνια κατά των παραπλανητικών ειδήσεων.



Γαλλία: «Βροχή» οι ψευδείς ειδήσεις στα social media ενόψει των εκλογών

Καταιγισμό ψευδών ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχονται οι γάλλοι ψηφοφόροι ενόψει των προεδρικών εκλογών παρότι η ροή των αποκαλούμενων "junk news" ("ειδήσεις-σκουπίδια" ή "άχρηστες ειδήσεις") δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ήταν εκείνη που καταγράφηκε κατά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, προκύπτει από μελέτη επιστημόνων της Οξφόρδης.



Έτσι θα αντιμετωπίσει το Facebook τις ψευδείς ειδήσεις

Ενεργή δράση κατά των ψεύτικων ειδήσεων στην πλατφόρμα του αποφάσισε να πάρει το Facebook ανακοινώνοντας νέα μέτρα για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου που έχει πάρει, το τελευταίο διάστημα, μεγάλες διαστάσεις και έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.