Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Προβληματισμός



Τσίπρας: Με προβληματίζουν οι παράλληλες πυρκαγιές στην Αττική

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του, για τα παράλληλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στην Αττική τη Δευτέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ενημερώθηκε μόλις προσγειώθηκε στο Μόσταρ, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης «ότι είναι σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική, με τρία παράλληλα πύρινα μέτωπα».



ΚΕΕΛΠΝΟ: Προβληματισμός για την επιδημία ιλαράς

Tον προβληματισμό τους για την συνεχιζόμενη επιδημία ιλαράς καθώς και στην αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής των μέτρων πρόληψης από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, εξέφρασαν οι ειδικοί σε «Επιστημονική Συνάντηση Επαγγελματιών Υγείας για την Ιλαρά» που συνδιοργανώθηκε στο Δώμα του Ευαγγελισμού από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών



Mία γενιά από ηλίθιους; Το άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να διαβάσουν

Όσο και αν είναι επώδυνο για μένα, δυστυχώς ανήκω σε αυτήν τη γενιά. Αναφέρομαι βεβαίως, βεβαίως στη γενιά ανθρώπων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα την περίοδο από 1998 και πάνω.

Μια γενιά που μεγάλωσε με σύντροφο την τεχνολογία. Μία γενιά που πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο από την προηγούμενη, μια πορεία που ίσως δεν είναι αναστρέψιμη.



Λέσβος: Προβληματισμένοι οι σεισμολόγοι από τους γρίφους των μετασεισμών

Προβληματισμένοι είναι οι σεισμολόγοι εξαιτίας της απουσίας ενός ισχυρού μετασεισμού μεγέθους από 5 έως 5,5 βαθμών στη Λέσβο.



Ν. Φίλης: Προβληματίζομαι αλλά δίνω ψήφο εμπιστοσύνης

Τον προβληματισμό του για σημεία της συμφωνίας εξέφρασε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, τονίζοντας πως «με την ψήφιση των μέτρων φτάνουμε στα όρια έναντι των πεποιθήσεων της Αριστεράς, αλλά και των αντοχών της κοινωνίας».



Εισφορές-βόμβα στον ΕΦΚΑ για 150.000 αγρότες

Νέο προβληματισμό που φέρνει πάνω από 150.000 ετεροεπαγγελματίες αγρότες αντιμέτωπους με το δίλημμα της υποχρεωτικής αποποίησης μέρους ή και του συνόλου της αγροτικής έκτασης που διαθέτουν, αλλιώς τους περιμένει «κόφτης» 60% στην κύρια και την επικουρική τους σύνταξη, και χαράτσι εισφορών στον ΕΦΚΑ, κρύβει η εφαρμογή του άρθρου 20 για την απασχόληση των συνταξιούχων μετά το νόμο Κατρούγ