Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

προκαταληψεις



Τρίτη και 13: Γρουσούζικη για τους Έλληνες, τυχερή για τους Εβραίους!

Γενικώς, η Τρίτη θεωρείται αποφράς ημέρα, δηλαδή γρουσούζικη και επικίνδυνη για τους παραπάνω λαούς. Όταν συμπίπτει Τρίτη και 13, οι προληπτικοί τη θεωρούν πολύ άτυχη και επικίνδυνη ημέρα. Για τους υπόλοιπους λαούς η γρουσούζικη ημέρα είναι η Παρασκευή και 13.



Η κοπέλα που γεννήθηκε με εκατοντάδες ελιές σπάει τις προκαταλήψεις και στοχεύει στον τίτλο της Μις Υφήλιος

Όπως έχουμε πει πολλές φορές η ομορφιά είναι υποκειμενική και κάθε άνθρωπος διαθέτει τη δική του με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει!

Ορισμένες από τις παραπάνω προκαταλήψεις φαίνεται πως προσπαθεί να εξαλείψει η 20χρονη Εβίτα Ντελμούντο, με την απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα για να εκπροσωπήσει τη Μαλαισία στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος.



Παρασκευή και 13: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη ημέρα;

Σήμερα είναι Παρασκευή και 13 και πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι δεν θα έχουν καλή μέρα, ότι όλα θα πάνε στραβά και ότι θα έχουν κακοτυχία.

Ωστόσο, πόσοι γνωρίζουν την προέλευση της παρασκευηδεκατριαφοβίας (paraskevidekatriaphobia) και γιατί υπάρχει ένας σκοτεινό υπόβαθρο γύρω από τον αριθμό 13;



Τρίτη και 13 σήμερα: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη μέρα;

Τρίτη και 13 σήμερα! Ή μάλλον και σήμερα....Oι προληπτικοί έχουν να το λένε: Ούτε σπουδαίες δουλειές να προγραμματίσετε, ούτε καμιά ασχολία να έχετε.

Τα πάντα μαύρα σε αυτή την πιο αποφράδα μέρα της εβδομάδας. Όχι...δα!Έχουμε περάσει και χειρότερα...Κάπου πάντως εδράζεται αυτή η πρόληψη, η δοξασία που μας συνοδεύει εκατοντάδες χρόνια...



Μητσοτάκης: Η δημόσια Παιδεία πρέπει να στηριχθεί χωρίς προκαταλήψεις

«Καλή σχολική χρονιά» ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα παιδιά και τους δασκάλους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος όπου βρέθηκε με αφορμή τον αγιασμό.