Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

πόνοι



Οι τροφές που μειώνουν τους πόνους στη μέση

Εάν έστω και μία φορά στη ζωή σου έχεις έρθει αντιμέτωπος με οξύ πόνο στη μέση, ξέρεις πολύ καλά ότι αποτελεί ένα από τα χειρότερα είδη πόνου που μπορούν να σου τύχουν, καθώς σε εμποδίζει να κάνεις βασικές καθημερινές κινήσεις, όπως να κουβαλήσεις τα ψώνια ή να σηκωθείς από το κρεβάτι, που υπό άλλες συνθήκες θεωρείς εύκολες και κάπως…αυτονόητες.



Πόνος στις αρθρώσεις: Το μπαχαρικό που προσφέρει ανακούφιση

Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι ένα συχνό φαινόμενο, που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά όταν γερνούν. Μπορεί να είναι μια ήπια, βραχυπρόθεσμη ενόχληση ή μια χρόνια κατάσταση που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής και την ευημερία του ατόμου.



Χρόνιο στρες: Προκαλεί φλεγμονές, πόνους και κατάθλιψη

«Η ενασχόλησή μας διαρκώς με το παρελθόν αλλά και το μέλλον , μας κάνει να χάνουμε την επαφή με το παρόν μας», τονίζει η Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια Αγγελική Πετροπούλου αναφερόμενη στην καταλυτική επίδραση που έχει το στρες στη ζωή μας, αποτελώντας «πηγή» για ένα πλήθος ασθενειών που ταλαιπωρούν τόσο το σώμα, όσο και την ψυχή.



Οι 2 "ύπουλοι" πόνοι που φανερώνουν καρκίνο

Ο πόνος είναι η πλέον χαρακτηριστική ένδειξη δυσλειτουργίας ζωτικών οργάνων και αποτελεί ένα "ηχηρό" σύμπτωμα που μας παροτρύνει να λάβουμε άμεση δράση. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι φαινομενικά αθώοι πόνοι, μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη καρκίνου.

 



Την πέταξαν έξω από πτήση της Emirates επειδή είχε... πόνους περιόδου!

Ούτε καν κατάλαβαν πώς βρέθηκαν εκτός αεροπλάνου μία νεαρή Βρετανίδα μαζί με τον φίλο της, οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν από το Μπέρμιγχαμ στο Ντουμπάι. 

Αιτία, ένα σχόλιο που έκανε η 24χρονη στο αγόρι της λίγο πριν αναχωρήσει η πτήση τους, στο οποίο ανέφερε ότι είχε πόνους περιόδου.



Πόνος στο στήθος ΔΕΞΙΑ: Ποιους σοβαρούς κινδύνους κρύβει

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό, όταν έχετε πόνο στο στήθος είναι ότι συνδέεται με κάποια καρδιακή προσβολή. Αναμφίβολα, κάθε πόνος στο στήθος είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθεί, αλλά ακόμα κι έτσι, δεν θα πρέπει τον θεωρείτε συνώνυμο με τα καρδιακά προβλήματα.