Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Υποτροφίες για Μουσικολογία και Μουσική εκπαίδευση από τον σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής»



Από το κεφάλαιο αυτοτελούς διαχείρισης «Υποτροφίες Κυβέλη-Γιάννη Χορν», ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 δύο ετήσιες υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Οι υποτροφίες αφορούν  στις ειδικότητες:
α) Μουσικολογία
β) Μουσική Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες,
καθώς και τρεις ειδικές χορηγίες για εκπόνηση βραχυχρόνιων μελετών στα αρχεία και τις συλλογές της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», εκ των οποίων η μία στο Αρχείο Νίκου Σκαλκώτα.

«Δείχνοντας εμπιστοσύνη στην εκπαίδευση που παρέχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, ο σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής χρηματοδοτεί τις μεταπτυχιακές σπουδές δύο φοιτητών, ηλικίας μέχρι 30 ετών, που θα εκπονήσουν τις τελικές τους εργασίες πάνω σε θέματα που άπτονται των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και στόχων της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» αναφέρει, επίσης, η σχετική ανακοίνωση.

«Επιπλέον, απονέμει ειδικές χορηγίες σε τρεις ερευνητές που θα εκπονήσουν βραχυχρόνιες μελέτες στα αρχεία και τις συλλογές της Μουσικής Βιβλιοθήκης, ιδιαίτερα δε στο Αρχείο Νίκου Σκαλκώτα, το οποίο περιήλθε πρόσφατα σε αυτήν».