Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τίνα Τέρνερ: Η ζωή της, ο γάμος της με τον Έρβιν Μπαχ, τα προβλήματα υγείας και μια από τις τελευταίες αναρτήσεις της



Επιμέλεια: Κατερίνα Φραγκουλάκη.

Θλίψη σκόρπισε παγκοσμίως στους θαυμαστές της, η είδηση του θανάτου- την Τετάρτη- της θρυλικής Τίνα Τέρνερ.
Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο εκπρόσωπό της τονίζοντας σε ανακοίνωση πως: «Η Τίνα Τέρνερ, η ‘βασίλισσα του Rock’n Roll’ έφυγε σήμερα ειρηνικά, σε ηλικία 83 ετών, καθώς έπασχε από μια ασθένεια εδώ και χρόνια, στο σπίτι της στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο».

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1958 ως τραγουδίστρια με το συγκρότημα Kings of Rhythm του Ike Turner, κάνοντας ηχογραφήσεις με το όνομα "Little Ann".

Η πρώτη εμφάνισή της στο κοινό με το όνομα Τίνα Τέρνερ έγινε το 1960 μέλος πλέον του συγκροτήματος Ike & Tina Turner Revue. Η Τίνα Τέρνερ θα γνωρίσει τεράστια επιτυχία, βλέποντας την καριέρα της να εκτοξεύεται. 

Το 1986 στην αυτοβιογραφία της που φέρει τον τίτλο, I, Tina, η ντίβα της μουσικής αποκαλύπτει πτυχές της ζωής της, άγνωστες εως τότε στο ευρύ κοινό. Πτυχές που σοκάρουν και συγκλονίζουν. Αλλά και γεννούν πολλά ερωτηματικά. Για πρώτη φορά θα μιλήσει δημόσια για την κακοποίηση που δεχόταν από τον τότε συζυγό της Ike Turner αλλά και το επακόλουθο διαζύγιό τους το 1978.

 

Μετά το διαζυγιό της και τη σκοτεινή για εκείνη περίοδο της ζωής της, το άστρο της καλλιτέχνιδας θα λάμψει ξανά, με την Τίνα Τέρνερ να συστήνεται για ακόμα μια φορά στο κοινό. Γνωρίζοντας πλέον την απόλυτη επιτυχία. 

Ο δεύτερος γάμος

Το 1985 και ενώ είχαν περάσει 10 χρόνια αφού εγκατέλειψε τον πρώην συζυγό της, θα γνωρίσει τον νυν συζυγό της Έρβιν Μπαχ.

Το ζευγάρι θα ζήσει τον απόλυτο έρωτα, παρόλη τη μεγάλη διαφορά ηλικίας, -καθώς ο νέος σύντροφος ήταν 16 χρόνια μικρότερος-. Το 2013 η Τέρνερ και ο Μπαχ, θα παντρευτούν μετά από σχεδόν 30 χρόνια συμβίωσης. Η Τέρνερ, σε συνεντεύξεις της, αρκετές φορές, μίλησε δημόσια για τις στιγμές ευτυχίας που βίωνε με τον Έρβιν, ενώ από την άλλη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν πως ο Έρβιν μπήκε στο γάμο για δικό του κέρδος , γεγονός που δυσαρεστούσε ιδιαίτερα την καλλιτέχνιδα.

Τα προβλήματα υγείας

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Τίνα Τέρνερ, είχε μιλήσει δημόσια για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Μεταξύ αυτών, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η νεφρική ανεπάρκεια, καρκίνο του εντέρου, ίλλιγο.

Το 2017, ο Μπαχ θα δωρίσει το νεφρό του στην Τέρνερ.

Στα απομνημονεύματά της με τίτλο:  «Happiness Becomes You: A Guide to Changing Your Life for Good (via People)» , θα γράψει: «Αναρωτήθηκα αν οι άνθρωποι θα πίστευαν ότι η δωρεά του Έρβιν είχε κάποιο αντάλλαγμα, κατά κάποιον τρόπο». Tονίζοντας πως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν πως ο Έρβιν την παντρεύτηκε για τη φήμη και τα χρήματά της. «Έζησα έναν γάμο που με κατέστρεψε, αλλά συνέχισα. Ήξερα πως είχα να αντιμετωπίσω σοβαρά προβλήματα υγείας. Αλλά ειμαι ακόμα εδώ. Είμαστε με τον Έρβιν, ακόμα εδώ, πιο κοντά από όσο φανταζόμασταν ποτέ. Το καλό πρωταγωνίστησε του κακού. Η χαρά αποχαιρέτισε τον πόνο. Και ποτέ δεν ήμουν τόσο απόλυτα ευτυχισμένη όσο είμαι σήμερα».

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις της και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, η τραγουδίστρια θα γράψει: «Αυτή η ημέρα είναι σημαντική γιατί τα νεφρά καταρρέουν χωρίς πόνο. Γι’ αυτό σήμερα θέλω να σας πω να τους δείχνετε αγάπη! Την αξίζουν. Τα δικά μου νεφρά είναι θύματα της αποτυχίας μου να συνειδητοποιήσω ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίσω με φάρμακα την υπέρτασή μου. Έβαλα τον εαυτό μου σε μεγάλο κίνδυνο με την άρνησή μου να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα πως χρειάζομαι καθημερινά φαρμακευτική αγωγή, εφ’ όρου ζωής. Για πάρα πολύ καιρό πίστευα ότι το σώμα μου ήταν ένα άθικτο και άφθαρτο προπύργιο. Ως εκ τούτου, χαίρομαι που μπορώ να υποστηρίξω μια νέα διεθνή εκστρατεία για την υγεία των νεφρών».

Η Τέρνερ κέρδισε 12 βραβεία Γκράμμυ, τρία βραβεία Grammy Hall of Fame και ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement. 

 Επίσης έχει το δικό της αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας του Χόλυγουντ και το δικό της αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας του St. Louis.