Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θρυλικά σάουντρακ του Τζον Ουίλιαμς στο Μέγαρο



Λίγο πριν ξεκινήσει η Ιαπωνική εβδομάδα, μουσικά αποσπάσματα του κορυφαίου κινηματογραφικού συνθέτη Τζον Ουίλιαμς από τις ταινίες «Ε.Τ. ο Εξωγήινος», «Τζουράσικ Παρκ», «Χάρι Πότερ», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου», «Η επιστροφή των Τζεντάι» και «Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Μουσικής.

Αφιέρωμα στον mr. σάουντρακ στο Μέγαρο
Τι κοινό του Μεγάρου μπορεί να έχει ο θαρραλέος νεαρός μάγος Χάρι Πότερ, ο δαιμόνιος αρχαιολόγος Ιντιάνα Τζόουνς και ο συμπαθής εξωγήινος Ε.Τ.

Η μουσική που συνοδεύει τις περιπέτειες όλων αυτών των αγαπημένων ηρώων της μεγάλης οθόνης φέρει την υπογραφή του Αμερικανού Τζον Oυίλλιαμς, ενός από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς συνθέτες όλων των εποχών.

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο μαέστρος Κωνσταντίνος Δημηνάκης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μάς καλούν να απολαύσουμε για μία ακόμη φορά τη θαυμάσια μουσική του, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 11:30 το πρωί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Τα κείμενα υπογράφει η Σοφία Τοπούζη, ενώ τον ρόλο του αφηγητή έχει αναλάβει ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς. Μία γεύση από τη συναυλία με τη μουσική για τον «Ιντιάνα Τζόουνς».

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του δημοφιλούς κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών – Κυριακή πρωί στο Μέγαρο και αποτελεί συμπαραγωγή της ΚΟΑ και του ΜΜΑ.

 

To πρόγραμμα της συνυαλίας στο Μέγαρο -JOHN TOWNER WILLIAMS (γεν.1932)
«Περιπέτειες στη Γη» από τη μουσική της ταινίας «Ε.Τ. ο Εξωγήινος»
Θέματα από τη μουσική της ταινίας «Τζουράσικ Παρκ»
Αποσπάσματα από τη μουσική της σειράς ταινιών «Χάρι Πότερ»
Σουίτα από τη μουσική της ταινίας «Ο Ιντιάνα Τζόουνς
και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου»
Μουσικά αποσπάσματα από τις ταινίες «Η επιστροφή των Τζεντάι» και «Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται»
Κυριακή πρωί στο Μέγαρο
Κείμενα | Σοφία Τοπούζη /Αφηγητής | Δημήτρης Μακαλιάς / Κρατική Ορχήστρα Αθηνών /Μουσική διεύθυνση | Κωνσταντίνος Δημηνάκης / Συμπαραγωγή Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τιμές εισιτηρίων 8 ευρώ (φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών), 14 ευρώ (γενική είσοδος)