Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Rabbitlab 3.0 - Ο κόσμος των κόμικς μέσα από τον χορό



Το Rabbithole και η ομάδα "Νοσταλγία" διοργανώνουν και παρουσιάζουν για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ σύγχρονου χορού με βάση την ζωγραφική - Rabbitlab 3.0. 

​Το Rabbitlab πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017 με μεγάλη επιτυχία, προτείνοντας για πρώτη φορά ένα φεστιβάλ όπου θα συμμετέχουν ομάδες χορού των οποίων οι πρότυπες δημιουργίες θα στηρίζονται σε πίνακες ζωγραφικής αποκλειστικά. 

​Μετά το αφιέρωμα στον Φουτουρισμό και τον Υπερεαλισμό και το έργο του Νίκου Εγγονόπουλου το 2018, το φετινό Rabbitlab 3.0 θέτει σαν κεντρική θεματική των έργων χορού στον ποπ αλλά και ακόμα αινιγματικά ανεξερεύνητο κόσμο των κόμικς. Τα επιλεγμένα έργα προσεγγίζουν, παίζουν, αποδομούν, εμπνέονται και εξερευνούν καρέ-καρέ τη σύγχρονη αυτή τέχνη. Από αυτό το διαρκώς εξελισσόμενο διάλογο, το αποτέλεσμα είναι πολυμεσικά χοροθεατρικά έργα, παράξενα παραμύθια, graphic novels επί σκηνής, που ερευνούν ζητήματα όπως το φύλο, την κοινωνία, τη σύγχρονη ηθική και προπαντός τον ίδιο το ρόλο του δημιουργού και της τέχνης σε σχέση με όλα τα παραπάνω.