Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Περιηγηθείτε online στην έκθεση με τα αριστουργήματα του Μπάκιγχαμ..



Oι μεγάλες ανακαινίσεις που πραγματοποιούνται στο παλάτι Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, θα επιτρέψουν σε έργα της ιδιωτικής συλλογής της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας – πολλά από τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ σε έκθεση εκτός του παλατιού- να εκτεθούν στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά φέτος.

Η έκθεση στην Γκαλερί της Βασίλισσας, που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2022, θα περιλαμβάνει 65 έργα από τη Βασιλική Συλλογή, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων του Τιτσιάνο και του πίνακα «The Music Lesson» (1662-65) που έχει φιλοτεχνηθεί από τον Γιοχάνες Βερμέερ. Ορισμένα από τα έργα της έκθεσης -μετά την απόκτησή τους-, έχουν προβληθεί μόνο σε επίσημους επισκέπτες του παλατιού και σε ομάδες ξενάγησης κατά το ετήσιο άνοιγμά του παλατιού στους πολίτες, κάθε καλοκαίρι.

«The Music Lesson» (1662-65)

Τα έργα είναι μεταξύ των 10.000 αντικειμένων της Βασιλικής Συλλογής που μεταφέρονται προσωρινά καθώς το κτίριο του 18ου αιώνα υποβάλλεται σε εκτεταμένη ανακαίνιση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα κοστίσει 369 εκατομμύρια λίρες.

Ανάμεσα στα κυριότερα εκθέματα της επερχόμενης έκθεσης είναι και ο πίνακας του Ρέμπραντ «The Shipbuilder and his Wife» (1633), που φημολογείται ότι είναι ο αγαπημένος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Η Βασιλική Συλλογή περιλαμβάνει 7.000 πίνακες, 500.000 εκτυπώσεις και 30.000 υδατογραφίες και σχέδια. Σε συνδυασμό με φωτογραφίες, κεραμικά, γλυπτά, χειρόγραφα και την συλλογή κοσμημάτων Crown Jewels, η συλλογή φέρεται να αξίζει περίπου 10 δισ. λίρες.

Η συλλογή τέχνης επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στους Μεγάλους Ζωγράφους της Αναγέννησης, αφού η Picture Gallery, όπου φιλοξενουνται κανονικά τα έργα της έκθεσης, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα John Nash για τον βασιλιά Γεώργιο Δ’ ώστε να εκθέσει τη συλλογή του από αριστουργήματα Φλαμανδών, Ολλανδών και Ιταλών ζωγράφων. Η έκθεση, λοιπόν, περιλαμβάνει έργα των Titian, Guercino, Guido Reni, Vermeer, Rembrandt, van Dyck, Rubens, Jan Steen, Claude, Canaletto και πολλών ακόμα.

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στην έκθεση πατώντας εδώ!