Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Patti Smith: Η αυτοβιογραφία της στην τηλεόραση



Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, μουσικός και ποιήτρια Patti Smith θα μεταφέρει την αυτοβιογραφία της με τίτλο «Just Kids» στη μικρή οθόνη, με την ίδια να γράφει το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς σε συνεργασία με τον θεατρικό συγγραφέα και παραγωγό του «Penny Dreadful», John Logan.

Στο βιβλίο της - το οποίο κυκλοφόρησε το 2010 αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές - η 68χρονη Smith περιγράφει,  μεταξύ άλλων, τη σχέση της με τον φωτογράφο Robert Mapplethorpe, ενώ στις σελίδες του πρωταγωνιστούν και διάσημα ονόματα όπως αυτά των Jimi Hendrix και Andy Warhol.


 
 

Η τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζει - σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας  - θα επιτρέψει να εξερευνήσουμε πιο βαθιά τους χαρακτήρες, παρουσιάζοντας μερικές ακόμα ιστορίες με πιο ελεύθερη διάθεση. Κατά τη γνώμη της, η τηλεόραση προσφέρει μια αφηγηματική ελευθερία και τη δυνατότητα προέκτασης - μέσω  της  φαντασίας -  της ιστορίας ενός βιβλίου.


 
 

Η Patti Smith, παραμένοντας αυστηρά αντιεμπορική, όχι λόγω κάποιας δυσκολίας στο να έχει πρόσβαση στο ευρύ κοινό, εξακολουθεί να αφουγκράζεται το ένστικτό της - από τα δομημένα ροκ τραγούδια στον ελεύθερης φόρμας πειραματισμό - και να χαρίζει υπέροχες δημιουργίες που έχουν μία αίσθηση αυτοσχεδιασμού και αλληλεπίδρασης.


 
 

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, ότι η μουσική της θεωρήθηκε από πολλούς ως το πιο συναρπαστικό μείγμα ροκ και ποίησης από την  εποχή του Bob Dylan.