Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

«Pandemic Collection»: Ζωγραφική σε καιρό πανδημίας



Ένας νέος χώρος πολιτισμού ανοίγει τις πύλες του στο Κολωνάκι για να υποδεχθεί εικαστικές δημιουργίες σε μια εποχή που οι κοινωνίες έχουν μεγάλη ανάγκη να ξεφύγουν από την ζοφερή πραγματικότητα.

Ο οικοδεσπότης του Art Place, κ. Κυριάκος Πεταλίδης στις 3 Οκτωβρίου περιμένει να υποδεχθεί το κοινό με μία πρωτότυπη έκθεση η οποία αντανακλά τα συναισθήματα του σήμερα. Το λέει άλλωστε και ο τίτλος της «Pandemic Collection».


 
 

Η Kelly Αθανασιάδου δημιούργησε μία συλλογή έργων εν μέσω πανδημίας και καραντίνας.  Η γλύπτρια, βγαίνοντας από τις οικείες τεχνικές επεξεργασίας του ατσαλιού που συνηθίζει, εργάστηκε με ακρυλικά και σινική μελάνη σε μαύρους καμβάδες. Δημιούργησε μια σειρά ζωγραφικών πινάκων που αποτυπώνουν τον ψυχισμό της κατά τη διάρκεια της απόλυτης εσωτερίκευσης.


 
 

Σε μια περίοδο που ο πλανήτης μοιάζει να έχει σταματήσει, η καλλιτέχνης εστιάζει στο μόνο πράγμα που κινείται, τη συν-αίσθηση. Τα χρώματα αναμειγνύονται και περιχύνονται στον καμβά δημιουργώντας κάθε φορά ένα ξεχωριστό περιβάλλον με έντονη ροή όπου όλα μεταβάλλονται.


 
 

Ο θεατής καλείται να εντοπίσει τα προσωπικά του σημεία αναφοράς μέσα από τις εύπλαστες φόρμες που δημιουργούνται, άλλες στην επιφάνεια και άλλες από το βάθος της εικόνας. Οι όποιες μορφές μπορεί να δημιουργηθούν είναι απολύτως τυχαίες μιας και η δημιουργός επιλέγει την πλήρη απουσία αναπαράστασης. Το μόνο της ενδιαφέρον είναι η αποτύπωση της εκάστοτε πνευματικής δόνησης και ψυχικής ποιότητας στην οποία βρισκόταν κατά τη δημιουργία του κάθε έργου. Μια καθαρόαιμη διαλογιστική διαδικασία με εργαλείο το χρώμα.

Εγκαίνια: Σάββατο 3 Οκτωβρίου 12:00 - 15:00

Art Place: Σκουφά 27, Αθήνα

Διάρκεια: 3 - 24 Οκτωβρίου 2020 / Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 21:00

Τετάρτη, Σάββατο 11:00 - 15:00


 
 

Υπενθύμιση: Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να παραβρίσκονται ταυτόχρονα στον εσωτερικό χώρο είναι 6.