Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Ο Ντέιβιντ Μπόουι γράφει μουσική για τον… Μπομπ Σφουγγαράκη



Τη μουσική ενός μιούζικαλ, το οποίο θα βασίζεται στον διάσημο χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων Μπομπ Σφουγγαράκη, γράφει ο Βρετανός μουσικός και παραγωγός Ντέιβιντ Μπόουι.

Ο θεατρικός οργανισμός Oriental του Σικάγο ανακοίνωσε ότι ο αστέρας της ροκ ηγείται μίας ομάδας διασήμων μουσικών, οι οποίοι θα συνθέσουν κομμάτια για την παράσταση «Μπομπ Σφουγγαράκης: Το Μιούζικαλ».

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου του ερχόμενου έτους στο Σικάγο, ενώ έναν μήνα αργότερα θα μεταφερθεί στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης.

Στη σύνθεση της μουσικής θα συνεισφέρουν τα αμερικανικά συγκροτήματα «The Flaming Lips» και «They Might Be Giants», η τραγουδίστρια της ποπ που μεσουρανούσε την δεκαετία του '80 Σίντι Λόπερ, μέλη των Aerosmith, καθώς και ο τραγουδιστής και συνθέτης Τζον Λέτζεντ.

Το μιούζικαλ είναι η μεταφορά της ταινίας «Μπομπ Σφουγγαράκης: Έξω από τα Νερά του», στην οποία ο πρωταγωνιστής εξερευνά την υποθαλάσσια πόλη Μπικίνι. Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της το 1999, η τηλεοπτική σειρά έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία.

«Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Το Μιούζικαλ» είναι η δεύτερη θεατρική παράσταση για την οποία γράφει μουσική ο 68χρονος Μπόουι, ο οποίος απείχε από το προσκήνιο για μία δεκαετία προτού επιστρέψει το 2013 με το άλμπουμ «The Next Day».

Ο καλλιτέχνης έγραψε τη μουσική για την παράσταση «Lazarus», η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στη θεατρική σκηνή Theatre Workshop της Νέας Υόρκης.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 1963 «Ο Άνθρωπος που έπεσε στη Γη» του Ουόλτερ Τέβις, το οποίο μιλάει για έναν εξωγήινο με ανθρώπινη μορφή, ο οποίος έρχεται στη Γη αναζητώντας νερό κι εθίζεται στο αλκοόλ και στην τηλεόραση.