Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο



«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την θεωρία των Πάντων, παρουσιάζεται στις 20 Δεκεμβρίου στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Πρόκειται για μια ψηφιακή παράσταση με πρωταγωνιστή «κάποιον» που, ενώ γνωρίζει «τα πάντα», τα κρατά για τον εαυτό του... Ο μυστηριώδης αυτός άνθρωπος αρχίζει να θέτει παράξενα ερωτήματα, προσκαλώντας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι: από το απειροστά μικρό στην απεραντοσύνη του Διαστήματος, από το «εδώ και τώρα» στην απαρχή του Σύμπαντος και από τον τρισδιάστατο χώρο στον παράξενο κόσμο των κρυφών διαστάσεων.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ψηφιακή παραγωγή, ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, του Μιραϊκάν, του Εθνικού Μουσείου Αναδυομένων Επιστημών και Καινοτομίας της Ιαπωνίας και έχει ήδη αποσπάσει δυο διεθνή βραβεία, ένα από το IPS (Ιnternational Planetarium Society) και ένα από το AIS (Advanced Imaging Society –Japan).

Στις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (18:30 και 20:00), με ελεύθερη είσοδο.

Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διάθεση των οποίων θα πραγματοποιηθεί στο ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 και έως εξάντλησης των διαθέσιμων θέσεων. 

Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.