Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Μεγάλη συναυλία με την Αρίθα Φράνκλιν στα εγκαίνια του festival Tribeca



Η Αρίθα Φράνκλιν και το συγκρότημα Earth, Wind & Fire θα δώσουν συναυλία στις 19 Απριλίου για τα εγκαίνια του 16ου κινηματογραφικού φεστιβάλ Tribeca στη Νέα Υόρκη, μετά την προβολή, σε παγκόσμια πρεμιέρα, ενός ντοκιμαντέρ για τον κυνηγό ταλέντων Κλάιβ Ντέιβις.

Η συναυλία θα δοθεί στο Radio City Music Hall και θα είναι ένα αφιέρωμα στον θρύλο της δισκογραφικής βιομηχανίας μαζί με τον οποίο δούλεψαν όλοι.

Κατά τη διάρκεια μιας σταδιοδρομίας 50 και πλέον ετών, ο Κλάιβ Ντέιβις, έχοντας σπουδάσει Νομική στο Χάρβαρντ ανακάλυψε την πιο εντυπωσιακή ομάδα καλλιτεχνών στην ιστορία, κυρίως την Τζάνις Τζόπλιν, τον Μπρους Σπρίνγκστιν, τον Μπίλι Τζόελ, τους Aerosmith, τον Κάρλος Σαντάνα και την Γουίτνεϊ Χιούστον, ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρία Columbia Records, ίδρυσε την εταιρία Arista Records, στη συνέχεια βοήθησε στην ίδρυση της Bad Boy Records (της δισκογραφικής εταιρίας του "Παφ Ντάντι" ή Σον Κομπς), πριν περάσει στη RCA, κατόπιν στη Sony Music όπου ακόμη εργάζεται, στα 84 χρόνια του.

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Χάντσον θα τραγουδήσει επίσης στη συναυλία, όπως και άλλοι καλεσμένοι των οποίων το όνομα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Το ντοκιμαντέρ που υπογράφει ο Κρις Πέρκελ βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Κλάιβ Ντέιβις "The Soundtrack of My Life" (η μουσική επένδυση της ζωής μου) στην οποία αποκάλυψε κυρίως την αμφισεξουαλικότητά του. Ο αμερικανός σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ είναι ένας από τους διευθυντές παραγωγής του φιλμ. 

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ Tribeca που θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου, είναι ένας θεσμός τον οποίο ίδρυσε το 2001 ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο την επομένη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, σε μια προσπάθεια να δοθεί μια νέα πνοή στη γειτονιά TriBeCa στη νότια πλευρά του Μανχάταν.