Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η «Κυανή»: η επιστροφή της ομάδας Νοσταλγία



 

Το 2019 η ομάδα Νοσταλγία διασκευάζει ένα από τα γνωστότερα διηγήματα του αγγλικού ρομαντισμού. Πρόκειται για τη νουβέλα «Ο θνητός αθάνατος» της Μαίρη Σέλλεϋ, κείμενο το οποίο η ομάδα χειρίστηκε με έναν αρκετά παράδοξο τρόπο: γράφει εκ νέου μια καινούργια ιστορία βασισμένη στα δομικά στοιχεία της Σέλλεϋ αλλάζοντας όμως τα βασικά χαρακτηριστικά (εποχή, χαρακτήρες, τόπο). Η καινούργια εκδοχή εξελίσσεται μεταξύ Διαστήματος και Γης, έχει τον τίτλο «Η Κυανή» και είναι μια ερωτική ιστορία η οποία, όπως και στο έργο της Σέλλεϋ, συνδιαλέγεται με το ζήτημα του χρόνου.

Έτσι, η ομάδα Νοσταλγία, αφήνει για την ώρα τις αστυνομικές ιστορίες και τους αιμοδιψείς δολοφόνους και  παρουσιάζει μια κλασική ιστορία αγάπης προερχόμενη από μία από τις μεγαλύτερες εκπροσώπους του 19ου αιώνα – θεματολογία της ομάδας και του θεάτρου Rabbithole για τη φετινή χρονιά.

Με σήμα κατατεθέν την κινηματογραφική αισθητική που παρουσίασε και σε προηγούμενες παραγωγές της (Αντεροβγάλτης, Ιλλινόι), η ομάδα Νοσταλγία επιστρέφει για να ταξιδέψει το κοινό μέσα από τα μάτια της κεντρικής ηρωίδας πίσω στο χρόνο, να εξιστορήσει τα γεγονότα μιας ολόκληρης ζωής, να πάει σε ένα μακρινό αστέρι. Και εν τέλει να επιστρέψει ξανά πίσω.

Tαυτότητα παράστασης

Σύλληψη, Σκηνοθεσία: Γιώργος  Σίμωνας
Σκηνικά: Τώνια Ράλλη
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Φωτισμοί: Γιώργος Κορδέλλας, Γιώργος Σίμωνας
Βίντεο: Ελένη Παπαϊωάννου
Μακιγιάζ/ Φροντιστήριο: Mαρίνα Πινιατώρου
Ηθοποιοί: Ηώς Αντωνοπούλου, Αχιλλέας Βατρικάς, Μάγδα Γκουβέρου, Δανάη Γουλιέλμου, Αναστασία Δεμέστιχα,  Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Γιάννης Καραλής,  Ηλίας Μενάγιερ, Ελένη Παπαϊωάννου
Κατασκευή σκηνικού: sickmyduck.lab
Boηθοί σκηνογράφου: Μαρίνα Πινιατώρου, socos
Hχογραφήσεις/ Μίξεις: Στέλλα Ν. Χρίστου
Φωτογραφίες:  Μαρία Τούλτσα