
Μεγάλη διάκριση απέσπασε η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» στις Χρυσές Σφαίρες καθώς κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Κωμωδία ή Μιούζικαλ».
Η δεύτερη μεγάλη διάκριση της ταινίας ήρθε από την Έμα Στόουν, η οποία κέρδισε (επάξια) το βραβείο για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ. Στην ομιλία της, όπως συνηθίζει, αποθέωσε τον Έλληνα σκηνοθέτη σημειώνοντας ότι θα του είναι για πάντα ευγνώμων.
Πάντως, το φαινόμενο «Barbenheimer» επικράτησε στα βραβεία, τουλάχιστον το πρώτο μέρος του καθώς η ταινία «Οπενχάιμερ» απέσπασε πέντε βραβεία στις σημαντικές κατηγορίες Πρόκειται για τις κατηγορίες της καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Κρίστοφερ Νόλαν, Α΄ Ανδρικού ρόλου για τον Κίλιαν Μέρφι και Β΄Ανδρικού ρόλου για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και καλύτερης μουσικής την οποία έχει συνθέσει ο Λούντβιχ Γιόρανσον.