Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Φεστιβάλ Καννών 2023: Ο Μάικλ Ντάγκλας θα λάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα


Επιμέλεια: Κατερίνα Φραγκουλάκη
Τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα, θα λάβει ο πρωταγωνιστής των ταινιών, «Wall Street», «Basic Instinct», «Fatal Attraction», Μάικλ Ντάγκλας, στην τελετή έναρξης του 76ου Φεστιβάλ των Καννών στις 16 Μαϊου.
Το φεστιβάλ, σύμφωνα με πληροφορίες των Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θα αποτίσει, -μέσω του βραβείου-, φόρο τιμής στη λαμπρή και σπουδαία καριέρα του ηθοποιού και την ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο. 
Ο Ντάγκλας περπάτησε για πρώτη φορά στο κόκκινο χαλί των Καννών το 1979, μαζί με την  Jane Fonda,  τον Jack Lemmon, και τον σκηνοθέτη James Bridges,για την πρεμιέρα της ταινίας: «The China Syndrome».
«Είναι πάντα μια ανάσα φρέσκου αέρα να βρίσκεσαι στις Κάννες, οι οποίες εδώ και καιρό παρέχουν μια θαυμάσια πλατφόρμα για τολμηρούς δημιουργούς με καλλιτεχνικές προκλήσεις και αριστεία στην αφήγηση», ανέφερε ο βραβευμένος ηθοποιός σε δήλωσή του ενώ τόνισε πως «Από την πρώτη μου φορά εδώ στις Κάννες το 1979 για το «The China Syndrome» μέχρι την πιο πρόσφατη πρεμιέρα μου για το «Behind the Candelabra» το 2013, το φεστιβάλ μου υπενθυμίζει πως η μαγεία του κινηματογράφου δεν υφίσταται μόνο σε αυτό που βλέπουμε στην οθόνη, αλλά και στην ικανότητα να επηρεάζει τους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο. Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στην βιομηχανία του κινηματογράφου, είναι τιμή μου να επιστρέψω στην Κρουαζέτα για να ανοίξουμε το Φεστιβάλ και να «αγκαλιάσουμε» την κοινή μας παγκόσμια γλώσσα, τη γλώσσα του κινηματογράφου».
Αξίζει να σημειωθεί πως, ως μέρος του αφιερώματος στον σπουδαίο ηθοποιό , οι Κάννες θα προβάλλουν το ακυκλοφόρητο ντοκιμαντέρ: «Michael Douglas, The Prodigal Son», της σκηνοθέτιδος  Amine Mesta, στον ιστότοπο του φεστιβάλ, για δυο ημέρες, από τις 14 έως τις 16 Μαϊου.
Το Φεστιβάλ Καννών 2023 θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Μαΐου.