Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου επιστρέφει στη Στέγη



Ακούστε τις σκέψεις και τη φωνή των εφήβων μέσα από το πιο ζωντανό φεστιβάλ της πόλης, το φεστιβάλ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, που τολμά τα πάντα.

To Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου επανέρχεται δριμύτερο από τις 7 έως τις 9 Απριλίου με νέα έργα από Έλληνες και ξένους συγγραφείς.

Φέτος, οι έφηβοι αναμετριούνται με τη σύγχρονη ελληνική και ξένη δραματουργία με τον κανόνα του «5», δηλαδή: 5 σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς (Βαγγέλης Κυριακού, Γλυκερία Μπασδέκη, Μαρία Τοπάλη, Θανάσης Τριαρίδης, Γιάννης Τσίρμπας) γράφουν 5 νέα θεατρικά έργα και 5 αναγνωρισμένα έργα της σύγχρονης ξένης δραματουργίας των Cush Jumbo, Suzanne Lebeau, Jerome McDonough, David Greig, Sabrina Mahfouz προστίθενται στο ρεπερτόριο του φεστιβάλ.

Οι σκηνοθέτες Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Άρτεμις Μάνου, Θεανώ Μεταξά, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μαριλένα Ρασιδάκη, Αντιγόνη Φρυδά με τους The 3rd Person Theatre Group, Νίκος Χατζόπουλος, μαζί με την ομάδα της Grasshopper Youth (Σοφία Βγενοπούλου, Βαγγέλης Κυριακού, Κατερίνα Σκουρλή) εμψυχώνουν, σκηνοθετούν και στήνουν νέες εφηβικές παραστάσεις.

Οι συγγραφείς δούλεψαν με τις ομάδες των εφήβων μέσα στη σχολική τάξη για περίπου έναν μήνα, με σκοπό τα έργα που προέκυψαν από αυτό το εντατικό εργαστήριο να απηχούν τις σκέψεις και τις αναζητήσεις της εφηβικής κοινότητας. Μετά, ανέλαβαν δράση, μαζί με τους μαθητές, οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί, για να στήσουν τις παραστάσεις που θα δούμε στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Στόχος του Εφηβικού Φεστιβάλ είναι να συνεχίσει να αναδεικνύει τη δυναμική και το χαρακτήρα του εφηβικού θεάτρου, καθιστώντας τους εφήβους συνδημιουργούς, αλλά και να τοποθετήσει το θέατρο στον κορμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Info
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107, Αθήνα
Διάρκεια: Από τις 7 μέχρι τις 9 Απριλίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 900 5 800
Δείτε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εδώ.