Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες η πολυαναμενόμενη ταινία του Σαμ Μέντες: «1917»



«Αυτή η ταινία δεν είναι μια ιστορία για τον παππού μου, περισσότερο είναι για το πνεύμα του...»

Το ντεμπούτο της κάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία: «1917», στις 9 Ιανουαρίου.
Το σενάριο αλλά και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο υπερταλαντούχος Σαμ Μέντες. που έγινε γνωστός και αγαπητός στο ευρύ κοινό μέσα από την σκηνοθεσία της ταινίας «American Beauty» (1999), η οποία του χάρισε το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας .-Η ταινία έχει συμπεριληφθεί σε ορισμένες λίστες των καλύτερων τανιών όλων των εποχών-.


Στο πλευρό του, μια υπέροχη ομάδα ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι: Κολιν Φερθ, Μαρκ Στρονγκ, Μπενεντικτ Καμπερμπατς, Αντριου Σκοτ, Ντιν Τσαρλς Τσαπμαν, Τζορτζ ΜακΚΕΙ.
Η ταινία όπως ο ίδιος ο Μέντες αποκαλύπτει είναι εμπνευσμένη από τις ιστορίες που συχνά- πυκνά του περιέγραφε ο παππούς του. «Αυτή η ταινία δεν είναι μια ιστορία για τον παππού μου, περισσότερο είναι για το πνεύμα του – όλο αυτά που πέρασαν εκείνοι οι άντρες στον πόλεμο, τις θυσίες, η αίσθηση του να πιστεύεις σε κάτι ανώτερο από τον εαυτό σου».


Λίγα λόγια για την ταινία
Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.