Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Έκθεση ζωγραφικής "Ravenna fantastica!" του Onorio Bravi



Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 και ώρα 17.00 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Tempo Forte Italia-Ελλάδα 2019", στους χώρους του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης του Ιταλού εικαστικού Onorio Bravi με τίτλο Ravenna fantastica! που επιμελείται η αρχιτέκτων Marisa Zattini. 

Μια εκδήλωση που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ραβέννας. 

 

Πρόκειται για ένα κύκλο έργων που δημιουργήθηκαν το 2015 αφιερωμένο στην πόλη της Ραβέννας και άλλων επιλεγμένων έργων, συνολικά πάνω από εκατό έργα. Ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε τα έργα του διαβάζοντας τα ποιήματα του Nevio Spadoni που γράφτηκαν σε τοπικό ιδίωμα της Εμίλια Ρομάνια, αφιερωμένα στις σπουδαιότερες τοποθεσίες και προσωπικότητες της πόλης. 

Ο καλλιτέχνης μας προσφέρει μια "Ραβέννα του πνεύματος", μια πόλη σπάνιας ενέργειας και αρμονίας που σήμερα συναντά την Αθήνα, αδελφή πόλη λόγω μνήμης και ιστορίας. 

 

Σε αυτά τα έργα αντιλαμβάνεται κανείς την αίσθηση του παρελθόντος, μιας ηρωϊκής εποχής που δρα ακόμη στο παρόν μέσα από αόρατους πυρήνες, εν ονόματι της κλασικότητας του μεγαλειώδους. Ο Onorio Bravi διαχειρίζεται με επιδεξιότητα κάθε μέσον έκφρασης: από την ξυλογραφία στο γκράφιτυ, από την ζωγραφική στο σχέδιο.

 

Εγκαίνια: Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 στις 17.00.