Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

6 °C

Σήμερα, 25. Φεβρουαρίου 2020

Έκθεση: "The Peculiar Song"της Gülsün KaramustafaΗ Nitra Gallery στην Αθήνα παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Gülsün Karamustafa στην Αθήνα με τίτλο "The Peculiar Song". 

Η Gülsün Karamustafa (γ. 1946) θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές καλλιτέχνιδες του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα στην Τουρκία, όπου και η δουλειά της έχει αποτελέσει μια πολύ ουσιαστική επιρροή στις νεότερες γενιές καλλιτεχνών τις τελευταίες δεκαετίες. Σήμερα, μετά την πρώτη μεγάλη αναδρομική της στο Hamburger Bahnhof στο Βερολίνο το 2017, η Gülsün Karamustafa έρχεται στην Αθήνα. 

Στην Ελλάδα έχουμε δει δουλειά της Gülsün Karamustafa το 2014 στο πλαίσιο της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (επ. Adelina von Furstenberg) και το 2012 με αφορμή την ανάθεση του έργου "Η Πολυκατοικία" από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, έργο το οποίο παρουσιάστηκε στη συνέχεια στη documenta 14 στο Mουσείο Fridericianum (Κάσελ, Γερμανία) στην έκθεση "Αντίδωρον, Η Συλλογή του ΕΜΣΤ" το 2017. 

 Ωστόσο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω της έκθεσης The Peculiar Song στη Nitra Gallery παρουσιάζεται μια ευρύτερη εικόνα της δουλειάς της δημιουργού. Μέσα από μια σειρά έργων από διαφορετικές πρακτικές όπως ζωγραφική, αντικείμενα, φωτογραφικά κολάζ, και βίντεο, αναδεικνύεται η ουσία της καλλιτεχνικής πορείας των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών της Gülsün Karamustafa.

 

Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 στις 20:00.

Η Gülsün Karamustafa θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης.