Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 -
Μερική συννεφιά

4 °C

Σήμερα, 23. Φεβρουαρίου 2020

Έκθεση κεραμικών "It’s hard..."Η αίθουσα τέχνης "εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου" σε συνεργασία με την Crux Galerie εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, στις 19:30, την ατομική έκθεση του Ath1281 με τίτλο"It’s hard...". 

Στην καινούρια του έκθεση, o Ath1281 παρουσιάζει μια χρωματιστή εγκατάσταση από χειροποίητα κεραμικά. 

Εξερευνώντας τις μεταμορφωτικές ιδιότητες του πηλού, οι χαρακτηριστικές του φιγούρες περνούν στην τρισδιάστατη πραγματικότητα και δημιουργούν ένα ολόκληρο σύμπαν γεμάτο με μια ποικιλόμορφη στρατιά εντυπωσιακά συναρπαστικών χαρακτήρων.  

Ο καλλιτέχνης συνεχίζει να διερευνά αυτό που ξεκίνησε ως μια εξερεύνηση με τον πηλό πριν από τρία χρόνια. Προσδίδοντας υπερρεαλιστικά και υπερβολικά χαρακτηριστικά στα γλυπτά του, τα σπρώχνει σε μεγαλύτερα και πιο σύνθετα διοράματα. Λεπτομερείς ζωγραφικές παραστάσεις, υπερμεγέθη κεφάλια, παρατεταμένα χέρια, μύτες σε διάφορα μεγέθη, αποκομμένοι εγκέφαλοι, θολά μάτια, πολύχρωμα μαλλιά, τοτεμικά γλυπτά, μία μάσκα-προσωπείο, ποντίκια και φωτιές, σχηματίζουν το περίεργο σύμπαν του καλλιτέχνη. 

Οι κόμικ επιρροές, η αστική κουλτούρα, το χιούμορ και η έλλειψη σοβαροφάνειας συνθέτουν την οπτική γλώσσα του καλλιτέχνη. Το έργο του χαρακτηρίζεται από μία χαλαρή και ενδοσκοπική διάθεση. Με απλοϊκή τιμιότητα, οι χαρακτήρες του, αξιαγάπητοι, αφελείς, παράλογοι, ακόμα και ενοχλητικοί, βάζουν τα δυνατά τους να αποκαλύψουν την πραγματική τους αίσθηση, αποφεύγοντας την κατ´ επίφασιν πολιτική ορθότητα.