Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 -

Έκθεση φωτογραφίας "The World Is All" του Arthur OuH Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την έκθεση "The World Is All" του Ταϊβανέζου καλλιτέχνη Arthur Ou. 

Ο Arthur Ou είναι γνωστός κυρίως ως φωτογράφος, ενώ οι εικαστικές του αναζητήσεις επεκτείνονται και στην ζωγραφική, στην γλυπτική και στις εγκαταστάσεις. Ο Ou διερευνά τη φωτογραφική απεικόνιση και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνει τη σχέση μας με τον κόσμο, με σκοπό να προκαλέσει ερωτήματα γύρω από τον μοντερνισμό, την αφομοίωση, την ιστοριογραφία και την τεκμηρίωση. Στην τρέχουσα έκθεση, ο Ou θα παρουσιάσει φωτογραφικά έργα από δύο διαφορετικές σειρές. 

Στην πρώτη σειρά με τον τίτλο Primer, πολλαπλά τυπώματα με χρήση κάμερας 4x5 ιντσών απεικονίζουν παγετώδεις ακανόνιστους βράχους από την πόλη της Νέας Υόρκης. O καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τις φωτογραφικές επιφάνειες σαν καμβά, καθώς οι εκτυπώσεις που προκύπτουν επιχρωματίζονται στη συνέχεια σε συγκεκριμένες περιοχές για να δώσουν έμφαση σε ορισμένες μορφές μέσα στο χώρο της ίδιας της εικόνας.  

Στον άλλο χώρο της γκαλερί, ο Ou παρουσιάζει μια σειρά από πορτρέτα που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Τα πορτρέτα δείχνουν φωτογράφους την ώρα που διαβάζουν το βιβλίο του Ludwig Wittgenstein "Tractatus Logico-Philosophicus" (1921). Τα πορτρέτα έγιναν σε διαφορετικές τοποθεσίες στον κόσμο και απεικονίζουν τους πρωταγωνιστές σε στιγμές παγωμένες στον χρόνο, απορροφημένους από μια συγκεκριμένη φιλοσοφική πρόταση του κειμένου.