Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

8 °C

Σήμερα, 15. Ιανουαρίου 2021

Έκθεση φωτογραφίας “Sailing to inner habitats”Η έκθεση φωτογραφίας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Green Project με τίτλο “Sailing to inner habitats” έχει επιλεγεί να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2018.

Η Green Project πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο 2017, στο πλαίσιο των Green Photo Cruises στο Ιόνιο, ένα καινοτόμο φωτογραφικό ταξίδι με ιστιοπλοϊκό σε απομονωμένα θαλάσσια οικοσυστήματα και απομακρυσμένους υγροβιότοπους.

Επτά Έλληνες καλλιτέχνες επιδιώκουν να αποτυπώσουν φωτογραφικά την εν πλω εμπειρία τους. Πειραματίζονται ατενίζοντας την ξηρά από τη θάλασσα, αντί για το αντίθετο, όπως συνήθως συμβαίνει. Πως μας βλέπει η θάλασσα; Η φωτογραφία σαν αυτοκριτική σε αναζήτηση του αντικατοπτρισμού μας στο περιβάλλον. Εμείς είμαστε η θάλασσα και η θάλασσα είμαστε εμείς.

Ένα ταξίδι μέσα μας, πλέοντας παρέα με ρινοδέλφινα (delphinus rhinoceros) ανοιχτά της Λευκάδας, έξω από το Δέλτα του ποταμού Αχέρωντα, πέρα από τους Παξούς και τους Αντίπαξους, στο αρχιπέλαγος του Μεγανησίου, της Ατόκου και του Καλάμου, στους υδροβιότοπους στο Κιόνι της Ιθάκης, στις φωκότρυπες των monachus-monachus στον Καστό, ανάμεσα σε χελώνες caretta-caretta στην Ζάκυνθο, μέχρι τις αποικίες της posidonia oceanica στα ερημικά Στροφάδια.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Σάντυ Βεργίτση, Νικόλας Ζαχαρόπουλος, Βαλέρια Καλτεζιώτη, Δανάη Σταύρου, Στέφανος Σταύρος, Γιάννης Τζώρτζης και Κατερίνα Χαρτερού.
Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Γιάννης Τζώρτζης, Μέλος της Royal Photographic Society of Great Britain.

Η πρωτοβουλία “Green Photo Cruises” υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου και την EYsailing, από το κατάστρωμα του ιστιοπλοϊκού Λητώ με κυβερνήτες τον Πάνο Κονιαβίτη και τον Ηλία Κάντζο, βασισμένη σε μία ιδέα της Χριστιάνας Καζάκου.

Η ανωτέρω δράση της Green Project τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Χορηγoί επικοινωνίας έχουν αναλάβει η εφημερίδα Ναυτεμπορική και η ιστοσελίδα www.naftemproriki.gr.
Επόμενος προορισμός: "Green Project in Australia: Renewables, Biospheres and Aborigines", τον ερχόμενο Αύγουστο 2018. Ελάτε μαζί μας!

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ