Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Είσοδος στον κόσμο του προφητικού συγγραφέα



Δυο σημαντικοί Γάλλοι κομίστες, οι  Πιερ Κριστέν και  Σεμπαστιέν Βερντιέ, δημιούργησαν τη βιογραφία του Τζορτζ Όργουελ (1903-1950) -το βιβλίο κόμικ  «Όργουελ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.


 
 

Ο  Όργουελ πέρασε στην αιωνιότητα χάρη στο «1984» και στην προφητική επινόηση του Μεγάλου Αδελφού. Προανήγγειλε, εβδομήντα χρόνια πριν, τον έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του διαδικτύου αλλά και την πρόσβαση τρίτων σε προσωπικά δεδομένα. 


 
 

Βρισκόταν πάντα μπροστά από την εποχή του. Φοιτητής στο Ίτον, αστυνομικός στη Βιρμανία, μαχητής στον ισπανικό εμφύλιο στο πλευρό των αντιφρανκιστών και, ταυτόχρονα, εχθρός του σταλινισμού, δανδής, εκκεντρικός, κηπουρός, ερημίτης, δημοσιογράφος με θορυβώδεις έρευνες.


 
 

Μέσα από σκίτσα, το βιβλίο διεισδύει στον κόσμο αυτού του ασυνήθιστου, εκπληκτικού βίου ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 20ού αιώνα.

«Κατάλαβα πολύ νωρίς ότι μια μέρα θα γινόμουν συγγραφέας... Έγραψα το πρώτο μου ποίημα σε ηλικία πέντε ετών, το υπαγόρευσα στη μητέρα μου που το κατέγραψε» -διαβάζουμε σε ένα από τα κείμενα του Όργουελ, που συνοδεύουν την έκδοση.